23948sdkhjf

Nefab köper upp i Mexico och Frankrike

Den globala koncernen Nefab AB, med huvudkontor i Jönköping, Sverige förvärvar förpackningstillverkare i både Mexico och Frankrike - förvärvet är en del av Nefabs globala tillväxtstrategi.
Den globala förpackningskoncernen Nefab AB, med huvudkontor i Jönköping, Sverige förvärvar förpackningstillverkaren PDS Global Packaging Services, S.A de C.V i Mexico samt det franska förpackningsföretaget Peinetti SAS.

Förvärvet är en del av Nefabs globala tillväxtstrategi och förstärker servicen för befintliga kunder.

”The Global Partner for Complete Packaging Solutions” är Nefabs strategi och kundlöfte. Majoriteten av koncernens kunder är internationellt verksamma och i Nefabs åtagande ingår att följa dem över världen för att ge bästa service, resultat och lönsamhet på plats.

– Förvärvet av PDS Global Packaging Services är en direkt följd av vårt partnerskap, då en av våra stora kunder har valt att förstärka sin verksamhet i regionen, kommenterar Stefan Ekqvist, VD för Nefab-koncernen.

PDS Global Packaging Services , med tillverkning i Guadalajara har ett brett förpackningssortiment med kundanpassade lösningar. Företaget har cirka 70 medarbetare och omsättningen uppgick under 2010 till ca 5 miljoner USD.

Peinetti är ett av Frankrikes ledande förpackningsföretag med inriktning mot energiindustrin och så kallade ”Heavy Duty”-förpackningar. Omsättningen för den del Nefab på lång sikt planerar att behålla uppgick under 2010 till ca 8 miljoner €. Företaget har två tillverkande anläggningar i närheten av Lyon och Grenoble samt ett 80-tal medarbetare.

Nefab levererar kompletta förpackningslösningar till internationella industrikoncerner med fokus på telekom, energi och automotive. Verksamheten omfattar även heltäckande förpackningskoncept för elektronik-, medicin- och verkstadsindustri. Nefab finns i 35 länder och har mer än 3 000 medarbetare.

Källa: Nefab

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078