23948sdkhjf

Nibe köper företag med 340 medarbetare

Nibe startades i Markaryd i Småland för 70 år sedan och har sedan dess vuxit till ett internationellt företag med över 16.000 anställda runt om i världen.

Nu har Nibe tecknat avtal om att förvärva 51 procent av aktierna i Therm-X of California, och har också option på att förvärva ytterligare 49 procent.

Therm-X, som grundades 1983, har idag 340 medarbetare i USA och Vietnam med huvudkontor i Hayward, Kalifornien. Verksamheten har en förväntad omsättning 2020 överstigande 60 miljoner dollar (cirka 580 miljoner kronor) med en förväntad rörelse­marginal överstigande tio procent.

Therm-X är en vertikalt integrerad utvecklare och tillverkare av temperatursensorer, värmeelement och processkontrollsystem för halvledar­industrin liksom för övrig avancerad industri med produkter som kräver noggrann temperaturreglering.

– Therm-X representerar ytterligare ett steg i vår strategi att etablera oss som en av de ledande leverantörerna till den viktiga halvledarindustrin som är en viktig tillväxtmarknad med god efterfrågan på högteknologiska lösningar, säger Nibes vd Gerteric Lindquist, enligt ett pressmeddelande.

– Therm-X närhet till Silicon Valley med dess utvecklingscenter för halvledarindustrin kombinerat med våra andra nordamerikanska enheter såsom BriskHeat och Heatron, vilka redan är aktiva i denna marknad, kommer att innebära intressanta framtida synergier och tillväxtmöjligheter.

– Det ger också en extra trygghet att Therm-X nuvarande ledning, med Dan Trujilo som vd och Phil Quinton som utvecklingsansvarig, kommer att fortsätta att leda bolaget.

Therm-X kommer att ingå i affärsområdet Nibe Element och utgöra en del av den nordamerikanska verksamheten.

Konsolidering i Nibe sker från den 1 november 2019.

Köpeskillingen anges inte eftersom den förvärvade verksamheten kommer att utgöra en ringa del av Nibe-koncernen.

Förvärvet är föremål för traditionellt myndighetsgodkännande vilket förväntas erhållas i början av november.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078