23948sdkhjf

Nomeko i Värmland investerar

Nomeko valde återigen Bäckman Blästermaskiner som leverantör av en Vira-bläster.

– Det var ett lätt val. Med vår höga leveranssäkerhet, 98 – 100 procent, är vi tvungna att välja leverantörer som i sin tur är leveranssäkra. Vi behöver en maskin som i princip kan gå dygnet runt, den får inte stå still, säger Kjell Kruse, platschef på Nomeko i Molkom, enligt ett pressmeddelande.

– En modern och robust konstruktion som är helt anpassad efter vår produktion är därför en förutsättning och – inte minst – snabb service om något skulle inträffa. Detta garanterar Bäckman Blästermaskiner, säger Kjell Kruse.

Läs också: FM Mattsson i Mora investerar

Nomeko i värmländska Molkom tillverkar volymprodukter i stål.

Företaget startades 1904 och var vid denna tid baserat på träindustrin, man tillverkade hjul till hästdroskor.

Läs också: De tar hem produktion till Sverige

År 1947 började man skära i plåt. Företaget ingår i värmländska Hermano Group som omfattar tre företag, har 125 anställda och omsätter 225 miljoner kronor.

– Vi är mycket stolta över att få leverera ytterligare en Vira-bläster till Nomeko. Vår långa och breda erfarenhet av olika blästringsprocesser var en stor tillgång för att komma fram till en optimal konstruktionslösning, säger Bäckman Blästermaskiners vd Mats Blåder.

Bäckman Blästermaskiner i Filipstad och SBM (Svensk Blästring & Maskinteknik) i Laholm är tillsammans Nordens största tillverkare av industriell blästerutrustning.

Företagen har tillsammans drygt 20 anställda och omsatte 2017 cirka 45 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094