23948sdkhjf

FM Mattsson i Mora investerar

Krantillverkaren FM Mattsson i Mora väljer Bäckman Blästermaskiner och SBM för blästerutrustning.

Det var i julas som företagen levererade ett blästerskåp till FM Mattsson i Mora vilket dessutom var deras första leverans till företaget.

Den specialbyggda blästeranläggningen är integrerad i gjutcellen och rengör kokiller från zinkrester, blackmedel med mera.

– Företaget var okänt för mig men jag såg en annons. I samband med att vi tittade oss runt för att hitta en leverantör kontaktade jag då även Bäckman, säger Christer Eriksson, produktionstekniker och projektledare i gjuteriet och ansvarig för inköpet, enligt ett pressmeddelande.

– Förutom mycket goda rekommendationer, blev blästringskompetensen och bemötandet avgörande. Dessutom värderade vi den geografiska närheten för service och underhåll, två timmar med bil.

Läs också: Nomeko i Värmland investerar

– Vi tog fram några olika alternativ på ritningsbordet innan vi, i samråd med kunden, bestämde vilken modell vi skulle bygga. Det var viktigt att skåpet blev exakt anpassat efter FM Mattssons produktion, säger Mika Ström, ansvarig försäljning, Bäckman Blästermaskiner:

– Det var vår första leverans till FM Mattsson vilket innebär att vi lägger ned mycket tid i början för att förstå deras produktion och vilka krav man har på sina blästeranläggningar, säger Mats Blåder, vd Bäckman Blästermaskiner och SBM

Läs också: Mot 150 kilo i bänkpress och på stark frammarsch

FM Mattsson är Sveriges äldsta krantillverkare. Redan 1865 grundades FM Mattsson av Frost Matts Mattsson, och har sedan dess varit en föregångare för hela branschen.

Företaget tillverkar blandare, kranar och termostater och är beläget i Mora.

Bäckman Blästermaskiner i Filipstad och SBM (Svensk Blästring & Maskinteknik) i Laholm är tillsammans Nordens största tillverkare av industriell blästerutrustning.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.328