23948sdkhjf

"Nästa år ser ännu bättre ut än det här året"

Arne Nordströms Mekaniska är en verkstad med inriktning på cnc-bearbetning, industriservice, svetsning och vattenskärning.

Företaget är baserat i tätorten Nyköping i Södermanland.

De har sedan 2015 gått från 2,9 miljoner kronor i omsättning och tre anställda till 14 miljoner i omsättning och 15 anställda 2019.

Och prognosen för 2020 ser ut att landa på 18-20 miljoner kronor.

De investerar för framtiden genom att köpa in en Haas UMC750SS från Edströms Maskin. Det är en 5-axlig fräsmaskin och företagets tredje Haas från Edströms Maskin.

– Det här är en utökning med femaxligt. Vi hade ingen sådan maskin tidigare, säger företagets vd Joel Jernström till Metal Supply.

2018 investerades det i en svarv och en fräs från Haas och en vattenskärmaskin från Kimtech.

Satsningen med den nya fräsmaskinen sker för att kunna erbjuda kunderna ännu mer avancerad bearbetning i måtten x762 mm y508 mm.

– Jag har inte märkt av någon avmattning och nästa år ser ännu bättre ut än det här året för oss, säger Joel Jernström.

– Ett av skälen är att SSAB ska bygga om till fossilfritt i Oxelösund. Det kommer att ge oss en massa jobb, säger Joel Jernström.

– Ytterligare ett skäl är också att vi levererar mycket bra jobb och i rätt tid och det börjar sprida sig även bland andra nya kunder, säger Joel Jernström.

Stålkoncernen SSAB presenterade nyligen en plan för att bli först i världen med fossilfritt stål på marknaden.

För första gången presenterades planen för omställningen till fossilfri stålproduktion från järnmalm för över 400 kunder och branschaktörer i samband med SSAB:s Swedish Steel Prize seminariedagar i Stockholm.

– Våra två största kunder är SSAB i Oxelösund (som underleverantör åt Nibab och Lantmännen Maskin) och Swedish Lorry Parts, säger Joel Jernström.

Stålindustrin globalt står för cirka sju procent av världens koldioxidutsläpp. I Sverige står ståltillverkningen för tio procent och i Finland sju procent.

Arne Nordströms Mekaniskas specialitet är renovering av momentomvandlare. Det här sker till framförallt Volvo Parts.

Företaget grundades 1995 av Arne Nordström.

Efter många år som tekniker och mekaniker på Banverket och Paris Trä & Metall bestämde han sig för att arbeta på egen hand då Arne Nordström bedömde att det fanns underlag för att bli underleverantör till de större industrierna i närområdet.

Under 2012 tog sonen Joel över ledarrollen.

På ena fotot till den här artikeln syns flera tjejer som arbetar på företaget.

– Vi är glada att de här tjejerna börjar komma in i industrin på allvar, säger Joel Jernström till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109