23948sdkhjf

"Sverige är ett väldigt speciellt land som kommer ut väl i en internationell jämförelse"

Torsdagen den 17 oktober arrangerade branschorganisationen Fordonskomponentgruppen, FKG, Stora Leverantörsdagen, SLD2019, på Lindholmen i Göteborg.

Metal Supply var på plats under hela dagen.

Här är femte artikeln från SLD2019. Den kommer att följas av fler i kommande nyhetsbrev.

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. De arbetar utifrån missionen att öppna upp för innovation som gör skillnad.

– Sverige är ett av världens bästa länder växa upp i, säger Vinnovas generaldirektör Darja Isaksson.

Visionen är att Sverige är en innovativ kraft i en hållbar värld: en ledande global aktör inom forskning och innovation och ett attraktivt land för investeringar och entreprenörskap.

– Det finns tio miljoner invånare i Sverige vilket är ungefär som ett samhälle i en global kontext. Det är fantastiskt att ett sånt litet land kan ha så många framgångsrika globala företag, säger Darja Isaksson.

Vinnovas uppgift är att bidra till hållbar tillväxt genom att förbättra förutsättningarna för innovation.

Det gör de främst genom att ge bidrag till innovationsprojekt och forskning som behövs för att utveckla nya lösningar. Vinnova satsar också långsiktigt på starka forsknings- och innovationsmiljöer.

– Sverige är ett väldigt speciellt land som kommer ut väl i en internationell jämförelse. Vi är en liten snabbrörlig exportnation, säger Darja Isaksson.

De stimulerar samverkan mellan företag, universitet och högskolor, offentlig verksamhet, civilsamhället och andra aktörer. Verksamheten är även inriktad på att stärka internationell samverkan.

Varje år satsar Vinnova ungefär tre miljarder kronor för att främja innovation. Merparten fördelas genom utlysningar där företag, offentliga aktörer och andra organisationer kan söka finansiering.

– Det som var rätt igår är inte rätt sätt idag att lösa en sak på, säger Darja Isaksson.

Vinnova är en statlig myndighet under Näringsdepartementet och nationell kontaktmyndighet för EU:s ramprogram för forskning och innovation.

De är också regeringens expertmyndighet inom det innovationspolitiska området. Vinnova sysselsätter drygt 200 personer med kontor i Stockholm, Bryssel och Tel Aviv.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109