23948sdkhjf

Upplev framtidens skärning idag

Experter visar know-how på Messer Technology Days.
Digitala processer, maskiner som är uppkopplade, automatiserad produktion – på många ställen har detta redan kommit och kommer i framtiden att vara en avgörande konkurrensfördel. Detta är resultatet av fruktbart samarbete och demonstreras av Messer Cutting Systems GmbH från 23 till 25 oktober 2019 vid tre dagars kunskapsforum om ämnet ”metallbearbetning i framtiden”.

Messer Cutting Systems GmbH i Groß-Umstadt kommer att bli centrum för framtidens metallbearbetning från 23 till 25 oktober 2019. Hit kommer skärexperter med partners som Kjellberg, Hypertherm, Beuting och Remmert samt kollegor från Messer Group, Messer Industrial Gasses, Spectron och Castolin kommer att demonstrera under Technology Days där resan i frågor om digitalisering, nätverk och automatisering är på väg. Workshops, live-demonstrationer och föreläsningar från experter avslutar hela programmet.

En världspremiär med fotavtryck

"Det vi kommer att avslöja under teknikdagarna är inga marginella förändringar i utrustningens design: den här gången har vi skapat ett helt nytt koncept, en milstolpe för vår framtida generation av skärlösningar", avslöjar Oliver Friz, VD för Messer Cutting Systems GmbH i Groß-Umstadt. ”Öppen och modern design med den senaste tekniken. På detta sätt kan vi uppfylla de enskilda kundernas individuella krav på ett modernt produktionssystem - skräddarsytt för att mäta!

”Den nya maskingenerationen presenteras för första gången världen över vid Technology Days. Vi tänker inte längre maskiner eller produktion, utan våra ”Cutting experts” ser effektiv metallbearbetning som en harmoniserad mosaik. De enskilda komponenterna består av maskinen med lämplig skärteknik, den anpassade mjukvarulösningen och automatisering i kombination med nära anslutning till befintliga IT-system. Resultatet borde vara en komposition som ger användaren bästa produktivitet. Det bör faktiskt också möjliggöra en objektiv utvärdering av den totala produktiviteten genom utvärderade uppgifter och, om nödvändigt, underlätta lämpliga korrigeringar för att hålla produktionen på högsta nivå hela tiden. Magkänslor var igår, kvalificerade data öppnar upp en enorm optimeringspotential för de flesta företag ”enligt Oliver Friz.

All data till hands

Alla som, till exempel med hjälp av en surfplatta, kan kontrollera realtidsdata om underhållsstatus, drifttid eller produktionsförlopp, har alla data till hands. ”Den nära anslutningen av IT system och CAD / CAM-lösningar för våra skärsystem gör det lättare för användaren att öka produktiviteten genom bättre information. Dessutom har vi kombinerat några alternativ under Teknologidagarna för hur automatisering, bästa möjliga produktionsanvändning av kapacitet och materialutnyttjande kan kombineras för att öka effektiviteten massivt ”, säger Oliver Friz. Detta inkluderar givetvis skärningslösningens tillförlitlighet. Där har Messer-kunder, allegoriskt, framtiden framför sina ögon: Med hjälp av fjärrglasögon och en motsvarande app kan många servicefrågor klargöras i realtid, utan behov av ett teknikbesök på plats.

Teknologiforum med vision

Messer Cutting Systems har skapat ett omfattande totalpaket för metallbearbetning med sina Technology Days. ”Vi ser fram emot att presentera vårt nya maskinkoncept för allmänheten för första gången. Vi vill också visa hur vi med våra kunder, våra teknikpartners och våra kollegor från Messer Group alltid arbetar tillsammans för att ta ett steg framåt i morgondagens produktion. På de tre dagarna kommer besökarna i alla fall att presenteras med unik teknik "till hands" och detta kommer säkert att göra vägen till en effektiv framtid något enklare ", sammanfattar Oliver Friz.

En kostnadsfri registrering till symposiet är möjlig via länken nedan:

https://www.technologydaysatmesser.com/

Generalagent för Messer i Sverige
www.intercut.se

Frågor och anmälan
08-550 512 00
technologydays@intercut.se

Contact Messer
Gudrun Witt
Marketing
Messer Cutting Systems GmbH
Otto-Hahn-Str. 2-4
64823 Groß-Umstadt, Germany
Fon +49 6078 787-0
Fax +49 6078 787-389
www.messer-cutting.com
gudrun.witt@messer-cutting.com
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078