23948sdkhjf

Modernisering hos Stena Stål öppnar nya dörrar

Rikstäckande stålleverantören Stena Stål investerar nu i en ny kaplinje från Kaltenbach. Den nya kaplinjen ska hjälpa huvudlagret i Västerås att moderniseras.

Läs också: Han tog hem Silverbalken

I Västerås hittar man Stena Ståls huvudlager med ett femtiotal medarbetare. Här finns Stena Ståls produktionscentrum för kapning, blästring och målning av långa produkter, och från fabriken levereras kapat material som kunderna beställt när de vill ha något annat än standardlängder.

Eftersom kapat material med andra längder än standardlängder är något som efterfrågan ökat på, har Stena Stål nu valt att införskaffa en ny kaplinje. Detta för att modernisera och effektivisera sin kapacitet vid huvudlagret i Västerås.

– Med den nya kapen klarar vi att kapa större dimensioner och vi kan också hantera längre ursprungsländer. Detta ger möjlighet till bättre optimeringar och mindre spill. Det är något som inte bara är viktigt ur ett kostnadsperspektiv, utan det är också en hållbarhetsfråga, berättar Hans Svensson, vice vd och marknadschef, för Metal Supply.

Den nya kaplinjen från Kaltenbach är levererad och såld av Intercut, och kaplinjen matar helt automatiskt fram material till rätt läge med en kraftfull gripper.

Läs också: Global prognos för stålindustrins framtid

– Effektiviseringsvinsterna ligger i första hand i att vi får en helautomatisk maskin där vi kan minska ställtiderna, fortsätter Hans.

Med den nya kaplinjen kommer Stena Stål att kapa till fixmått från deras sortiment av balkar, stänger, hålprofiler och rör.

– Nu får vi ett betydligt stabilare flöde från order till leverans, tillägger Emma Dahlholm, produktionsledare på Stena Stål.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.109