23948sdkhjf

Första vändskärsborret för håldjup på 7xD

Vändskärsborret CoroDrill DS20 ger tillförlitlighet och förutsägbarhet – för längre livslängd i applikationer på 4–7xD.
Borret CoroDrill DS20 från specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant är det första vändskärborrskonceptet som kan tillverka hål med ett djup på upp till 7xD.

Borret, där kroppen och skären har helt ny design, ger användarna tillförlitlig, förutsägbar spånkontroll och enastående borrsjunkningshastighet i alla 4–7xD-applikationer.

Vändskärsborren 4–5xD CoroDrill DS20 ersätter de befintliga verktygen CoroDrill 880 och CoroDrill 881. De nya borren förbättrar livslängden med upp till 25 procent och produktiviteten ökar med upp till 10 procent, beroende på materialet i arbetsstycket.

6–7xD-varianterna är ett helt nytt sortiment vändskärsborr från Sandvik Coromant. Som ett komplement till nylanseringen introducerar företaget ett nytt modulärt borrningsgränssnitt (MDI) som fungerar som en koppling mellan borret och adaptern.

MDI finns i skafttyperna Coromant Capto och HSK, och ger hög precision, utmärkt centreringskapacitet och minskad lagerhållning.

Vändskärsborret CoroDrill DS20 är både mångsidigt och kostnadseffektivt. Det ökar livslängden och produktiviteten i nästan alla material i olika arbetsstycken jämfört med andra klassledande koncept som finns på marknaden idag. Dessutom behövs ingen pilotborrning.

– De viktigaste faktorerna vid borrning av djup på mer än 5xD är bland annat kontrollerade skärkrafter, säker spånavgång och bra centreringskapacitet, förklarar Håkan Carlberg, Senior R&D Engineer, Indexable Drilling på Sandvik Coromant, enligt ett pressmeddelande.

– Att gå från ett 5xD-borr till ett 7xD-borr ökar den teoretiska svårigheten ungefär tre gånger på grund av en ökad tendens till utböjning. Vid utformning av ett CoroDrill DS20 7xD-borr krävs noggrann avvägning av ungefär 50 parametrar som alla är beroende av varandra. Resultatet är förbättrad bearbetningssäkerhet genom lägre och balanserade skärkrafter, särskilt vid ingång av hål. Användare får då lägre kostnad per hål, en möjlighet att borra djupare och dessutom lägre ljudnivåer.

Borrkroppen är stark och utmattningstålig med bättre styvhet än vad som någonsin uppnåtts tidigare, och spånkanalformerna är individuellt utformade för varje enskild borrstorlek och varje skär. Dessa faktorer bidrar till mindre vibrationer, förutsägbara skärförslitningar och förbättrad livslängd.

Dessutom minskar nästa generations ”dubbelstegsteknik” ingångsskärkrafterna med upp till 75 procent, jämfört med CoroDrill 880-verktyg. Detta gör att centreringsmöjligheterna förbättras. En stark skärkonstruktion och bulkstyrka ger extra seghet: Det finns nämligen fyra faktiska skäreggar på både centrum- och periferiskären.

När det gäller det nya modulära borrningsgränssnittet skapar dubbelcentrering med hög passningsexakthet förutsättningar för god rundgångsprecision och optimal repeterbarhet. Här ger fläns- och ytkontakten mellan borrkropp och mutter ökad stabilitet och främjar bättre hålkvalitet. Samma storlek kan användas för flera borrdiametrar.

Vändskärsborret CoroDrill DS20 finns i diametrar från 15 till 65 mm och har ett flertal skafttyper, skärstorlekar, sorter och geometrier för att på så sätt kunna passa alla materialtyper och applikationer, bland annat inom den allmänna verkstadsindustrin, fordonsindustrin, olje- och gasindustrin, pumpar och ventiler samt olika flygindustrisektorer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125