23948sdkhjf

Automation från AP&T tar kunderna in i framtiden

Vi befinner oss som bekant i den fjärde industriella revolutionen, Industri 4.0, där uppkopplade, helautomatiska maskiner som kommunicerar med varandra skapar nya förutsättningar för en smartare och effektivare produktion. AP&T, som är ledande inom modulbaserade linjärrobotar, ser en stor potential i den förändring som nu pågår inom tillverkningsindustrin.

– Tekniken utvecklas i snabb takt, liksom möjligheterna till nya applikationer som kan öka våra kunders konkurrenskraft på den globala marknaden, säger Martin Sahlman, Product Manager Automation på AP&T, enligt ett pressmeddelande.

Ett exempel är AP&T:s senaste program av intelligenta, uppkopplade automationslösningar. Här har den nya teknologin lagt grunden för ökad produktionshastighet, jämnare och effektivare flöden, högre driftsäkerhet och lägre energiförbrukning. Slutresultatet för kunden är en högre produktivitet.

– Tack vare att kunderna nu har tillgång till en mängd relevanta maskin- och produktionsdata kan processen optimeras och integreras på ett helt annat sätt än tidigare. Det blir enklare att planera service och underhåll, att förebygga stillestånd och genomföra kontinuerliga förbättringar.

Den fjärde industriella revolutionen är visserligen unik till både innehåll, möjligheter och utvecklingshastighet, men den är också en fortsättning på de föregående tre. Att processer rationaliseras och automatiseras är ju i sig inget nytt.

– Att hela tiden försöka göra saker på ett bättre och effektivare sätt ligger i den industriella utvecklingens natur. Automatisering i modern bemärkelse tog fart efter andra världskriget och har fortsatt att accelerera sedan dess. Genom att ligga långt framme i utvecklingen kan vi fortsätta att ta fram de lösningar som våra kunder behöver för att möta framtiden. Och då handlar det inte bara om att maximera produktionskapaciteten utan om att göra det på ett sätt som effektiviserar användningen av energi och material och samtidigt skapa en bättre och säkrare arbetsmiljö, säger Martin Sahlman.

Fakta:

AP&T:s erbjudande omfattar en rad smarta funktioner och tjänster som gör det möjligt att få bättre kontroll över maskiner och processer, via smartphone, surfplatta, dator eller kontrollpanel. Till exempel:

Performance monitoring. Visar produktionsprestanda, tillgänglighet och OEE.
Condition monitoring. Visar maskinstatus och servicebehov.
Process monitoring. Visar processkritiska data som temperaturer, flöden med mera för att säkra slutproduktens kvalitet.
Energy monitoring. Visar energiförbrukning.
Remote maintenance. Underhåll på distans.
Usage monitoring. Övervakar hur maskinen/linjen används för att öka användarvänligheten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.127