23948sdkhjf

Absolent Group förvärvar och lägger till en tredje tillväxtplattform

Det Lidköpingsbaserade miljöteknikbolaget Absolent Group, som specialiserat sig på rening av förorenad processluft, adderar en tredje tillväxtplattform genom att förvärva Diversitech, baserat i Montreal, Kanada.

Diversitech är en privatägd global ledare på marknaden för rening av rök från svetsning och skärning. Diversitech förväntas stänga räkenskapsåret 2019 i augusti med en omsättning på 140 miljoner kronor och med en justerad ebitda-marginal på 14 procent.

Absolent Group har en strategi för att accelerera tillväxt genom att etablera sex noggrant utvalda segmentplattformar. Att förvärva Diversitech är helt i linje med Absolents strategiska plan och bolaget kommer att fungera som företagets tredje tillväxtplattform efter de befintliga plattformarna för maskinberbetning och för stoft från bulkhanteringsprocesser.

– Svets- och skärröksrening, där Diversitech har huvuddelen av sin verksamhet, är det största segmentet av den industriella luftfiltreringsmarknaden. Det är en marknad där det behövs en tydlig position att bygga verksamheten på och vi är övertygade om att Diversitech har just det, säger Absolent Groups vd Axel Berntsson, enligt ett pressmeddelande.

– Diversitech har under många år presterat ett resultat som överträffar marknadens tillväxt och marginaler. De har en välutvecklad kanalstrategi och en bred och välkänd produktportfölj. Vi är glada att välkomna Diversitech till vår familj och för att vi tillsammans med teamet får genomföra nästa steg i bolagets tillväxt- och internationaliseringsplan, säger Axel Berntsson.

Den initiala köpeskillingen, på kontant- och skuldfri basis, är 96 miljoner kronor och har finansierats genom en revolverande kreditfacilitet hos Nordea.

Vidare finns det en tilläggsköpeskilling om maximalt 46 miljoner kronor som är helt beroende av bolagets resultat under den kommande tolvmånadersperioden. Diversitech kommer omgående att integreras och konsolideras in i Absolent Group.

Förvärvet förväntas att positivt påverka resultatet per aktie för 2019.

Absolent tillverkar luftfiltreringsprodukter för rening av processluft från främst metallbearbetningsmaskiner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094