23948sdkhjf

Tidigare Volvo-chef går över till Absolent

Absolent Group AB har förstärkt sin koncernledningsgrupp med Johan Wollin som ny Head of Operational Excellence. Johan kommer ansluta till företaget senast 1 september 2020.

Som en del i Absolent Groups ambition att leda utvecklingen inom industriell luftrening har företaget inrättat en ny roll i ledningsgruppen – Head of Operational Excellence. Rollen kommer tillsättas av Johan Wollin, och hans uppdrag kommer bli att göra Absolent Group bäst i klassen när det gäller kvalitet, effektivitet och flexibilitet.

Läs också: Ny platschef på ABL

Johan har sedan tidigare en djup och bred erfarenhet av att driva Operational Excellence från Autoliv och Toyota, och kommer närmast från Volvo CE som global chef för Volvos produktionssystem samt energihantering. Johan har dessutom såväl en doktorsexamen inom maskinteknik som en MBA.

Johan är framstående när det gäller såväl teoretisk som praktisk kunskap inom kultur, ledningssystem, verktyg och metoder för företagsutveckling. Vi har sökt länge för att hitta den rätta kandidaten som kan hantverket på alla nivåer och är övertygade om att Johan är rätt person, säger Axel Berntsson, vd för Absolent Group.

Absolent Group AB:s kunder är främst aktiva inom den metallbearbetande industrin, och tillverkar luftfiltreringsprodukter för rening av processluft från metallbearbetningsmaskiner såsom CNC- maskiner, härdar och pressgjutmaskiner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094