23948sdkhjf

Skånskt stålbolag får ny vd

Från och med 14 juni får Nitator Stainless Steel i Helsingborg en ny vd. Det blir Mattias Fernström som tar över rollen efter Sophie Persson som idag är tillförordnad vd.

Mattias Fernström blir ny vd för Nitator Stainless Steel, ett familjeägt industriföretag som fokuserar på komplexa tillämpningar i rostfritt stål. Erbjudandet omfattar design, konstruktion, tillverkning, montering, installation och service.

Nitator Stainless Steel var pionjärer inom bearbetning av rostfritt stål när företaget startades för drygt 100 år sedan, och levererar i dag till hela världen tack vare starka relationer till kunderna. Jag är imponerad av verksamheten, som kombinerar ingenjörsmässig kompetens med djup känsla för materialet, men ser samtidigt möjligheter att fortsätta utveckla såväl organisationen som positionen på marknaden, säger Mattias Fernström.

Mattias kommer närmast från Alfa Laval och i sin karriär har han samlat på sig erfarenhet från ledande roller hos bland annat Lantmännen Maskin, AkzoNobel och Valmet. I grunden är Mattias utbildad civilingenjör med fokus på industriell logistik och produktion vid Luleå tekniska universitet.

– Nitator Stainless Steel har en stark position och lång erfarenhet av krävande konstruktioner. Vi ser stor potential i vår nisch och har som mål att växa. Mattias Fernström har precis rätt egenskaper och bakgrund för att utveckla företaget vidare och det är med stor glädje som styrelsen presenterar honom som ny vd, säger Sophie Persson, ordförande för Nitator Stainless Steel och idag även tillförordnad vd.

Nitator Stainless Steel har 65 anställda med säte i Helsingborg och omsätter drygt 120 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.11