23948sdkhjf

"Det är naturligtvis jättekul att vår viktigaste leverantör har ett så stort förtroende för oss"

Japanska Okuma, som grundades 1898, är en av världens största tillverkare av CNC verktygsmaskiner.

I Sverige har Stenbergs representerat Okuma sedan mitten på 70-talet

– Under goda tider installerar vi omkring 100 maskiner varje år, flertalet är Okuma-maskiner. Så har det sett ut de senaste åren, säger Ola Söderbring, eftermarknadschef på Stenbergs, till Metal Supply.

– Under de år som Stenbergs har funnits har vi installerat fler än 3 000 maskiner. Det inkluderar även fler märken utöver Okuma. Men alla dessa maskiner är inte längre i drift, säger Ola Söderbring.

Okuma hade nyligen sitt årliga europeiska återförsäljarmöte.

Där delades det bland annat ut priser till de återförsäljare i Europa som har gjort de bästa insatserna under året. Stenbergs fick ett av dessa priser.

– Det är naturligtvis jättekul att vår viktigaste leverantör har ett så stort förtroende för oss, säger Ola Söderbring.

Det finns hela 34 återförsäljare i Europa vilket innebär att konkurrensen om priserna är stor.

I år erhöll Stenbergs priset Service Excellence. Det är tredje året i rad som priset för Europas bästa eftermarknadsavdelning går till Stenbergs.

– Det här priset är ett betyg på hur alla vi Stenbergare jobbar med eftermarknadsfrågor och att vi på ett bra sätt uppfyller de krav som Okuma ställer på en återförsäljare, säger Ola Söderbring.

Över åren har Stenbergs visat att de är en fullgod återförsäljare då företaget många gånger har erhållit priser.

– Vi är mycket stolta över det här priset. Det är lite som att spela i fotbolls-VM med 34 konkurrenter om första priset, säger Ola Söderbring till Metal Supply.

– Okuma använder internt en enkät med 80 olika frågor. Saker som de värderar är bland annat kompetens och tekniskt kunnande, säger Ola Söderbring.

Stenbergs har 29 medarbetare i sin eftermarknadsorganisation. Det motsvarar ungefär hälften av det totala antalet medarbetare på företaget.

– Vi har en tekniker i vår utställningshall här i Jönköping medan övriga är spridda över landet, säger Ola Söderbring.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.171