23948sdkhjf

"Vi har ingen avsikt att bli en i mängden"

Det svenska ventilföretaget Staccato Technologies lanserar en ny serie vätskeventiler för krävande miljöer.

Per-Ove Johansson, utvecklingschef på Staccato Technologies berättar att företaget fortsätter att fokusera på krävande applikationer som andra har svårt att klara.

– Patenten som gör vår ventil unik ger flera fördelar även i vätskeapplikationer. Med traditionell konstruktion är det svårt att kombinera snabba omställningar med högt flöde, vilket är viktigt i exempelvis blåsapplikationer, sprayapplikationer, och dispensering som kräver hög noggrannhet, säger han, enligt ett pressmeddelande.

För en kunds räkning har företaget tagit fram en ventil helt i rostfritt för krävande vätskeapplikationer. Ventilen håller även kapslingsklass IP67, och är förberedd för enkel rengöring då vätskan bygger upp avlagringar som måste avlägsnas med jämna mellanrum. Även här har deras konstruktion en stor fördel, utan fickor och kaviteter som är svåra att rengöra.

– Vi fortsätter att fokusera på områden där vi kan vara unika, vi har ingen avsikt att bli en i mängden, utan vill vara företaget som klarar det andra går bet på. Vi konkurrerar med högpresterande lösningar och kvalitet. Det finns många duktiga företag som konkurrerar på pris och volym, men det är inte vår valda position, säger Per-Ove Johansson.

Staccato utvecklar och tillverkar sina ventiler i Sverige. De har flera patent på området.

Deras ventiler och ventilstyrningar används för industriapplikationer, lastbilsmotorer och textilapplikationer.

Staccato ingår i samma industrigrupp som Aros Elektronik och IRO.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094