23948sdkhjf

Pneumatikpositionering förenklas

Det svenska ventilföretaget Staccato Technologies lanserar en ny, förenklad positioneringslösning för pneumatikcylindrar.

Fleming Pedersen Dambo, vd på Staccato Technologies, berättar att deras positioneringsenhet, där man kan kontrollera pneumatikcylindrar steglöst på samma sätt som elektriska servon röner stora framgångar. Dock har man sett en grupp användare som har enklare behov än många, och då känns även deras standardenhet för avancerad.

Fleming berättar att flera kunder hört av sig med frågor som ”men jag behöver bara tre positioner, kan jag använda en kortare och billigare givare?”, eller ”Jag har ingen analogutgång, och det kostar pengar att utöka mitt PLC”.

Med detta som bakgrund har de funderat på hur man kan ta fram en enklare lösning så man täcker in även de användarna.

– Eftersom vår enhet har två inbyggda tryckgivare insåg vi att vi med modifierad mjukvara kunde tolka in när cylindern befann sig i respektive ändläge. Vi vet redan i vilken riktning cylindern rör sig. Det räcker med en kort givare för det område där man vill positionera den tredje positionen. Givaren kan man flytta fysiskt för att korrigera önskat läge utan att ändra parametrar.

– Slutligen ville vi ge möjligheten att styra utan analog signal, och detta löste vi genom att man skickar ett antal pulser inom givna tider.

Företaget har lagt in detta som en valbar funktion i sin standard positioneringsenhet, så de som i framtiden vill uppgradera till oändligt antal positioner inte behöver byta enhet. Äldre enheter kan få en kostnadsfri mjukvaruuppdatering med de nya funktionerna.

Staccato Technologies är ett ventilföretag som utvecklar och tillverkar ventiler och ventilstyrningar för industriapplikationer, lastbilsmotorer och textilapplikationer. Staccato ingår i samma industrigrupp som Aros Electronics och IRO.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094