23948sdkhjf

Mitsubishi Materials effektiviserar tillverkningen

Mitsubishi Materials har lanserat en ny serie högmatningsfräsar till sitt omfattande sortiment av vändskärsfräsar. WJX har utformats för att vara multi-funktionell och verka med höga matningar för att garantera effektivitet och funktionsduglighet över ett brett urval av applikationer.

Den höga matningsprestandan hos denna nya fräskropp innebär att den är idealisk för grovbearbetning med höga moderna krav på avverkningsgrad och effektivitet.

WJX uppnår stabil bearbetning och sänker bearbetningsljudet vid höga skärdjup och under intermittent bearbetning. Detta beror på det minskade skärmotstånd som alstras vid den första kontakten mellan vändskäret och materialet.

De dubbelsidiga negativa skären med den komplexa geometrin av skärets sidoytor ger utmärkt ekonomi, ökad eggskärpa och styrka. Den unika skäreggsgeometrin genererar korta spånor och hjälper till att förhindra spåntrassel och därmed förbättrad användbarhet.

För att hantera belastningarna vid höga matningar ger den ökade skärtjockleken den nödvändiga styrkan och hjälper till att förhindra plötsliga skärbrott. Dessutom har skäret en rak del längs skäreggen för att kunna genomföra högmatningsbearbetning även vid maximala skärdjup.

Ett plattläge med laxstjärtsgeometri förhindrar skäret från att lyftas av skärkrafterna och ger stabil fastspänning utan behov av en spännklamp. Plattlägets geometri bidrar därtill att absorbera skärkrafterna och effektivt överföra dem till fräskroppen.

Sammantaget ger skärens geometri de bästa egenskaperna från traditionella enkelsidiga skär, nämligen bra rampningsprestanda och positiv spånvinkel, samtidigt som de har de bästa dubbelsidiga skärens egenskaper så som kostnadseffektivitet och slitstyrka.

Fem olika skärsorter med Mitsubishis senaste generation av beläggningar finns tillgängliga för att täcka ett stort omfång av arbetsmaterial.

De ger möjlighet till högeffektiv bearbetning av stål, rostfritt stål, gjutjärn, titan- och värmebeständiga legeringar samt härdat stål ≤55HRC.

Fräskropparna finns tillgängliga i Ø63, 66, 80, 100, 125 och 160 mm. Skaftfräsar finns tillgänglig i Ø50 mm.

Produkterna säljs av industrileverantören Colly Verkstadsteknik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.718