23948sdkhjf

Allkal tar hem en maskinaffär hos Leine Linde i Strängnäs

Grumsföretaget Allkal har nyligen installerat en maskin hos en kund. Maskinen är placerad i tre olika rum.

Tätorten Grums ligger knappt tre mil väster om Karlstad i Värmland.

Kunden är Leine Linde i Strängnäs som tillverkar robusta pulsgivare för industrier med krävande miljöer i Sverige och på internationella marknader.

Det som hanteras i den här maskinen är ingående komponenter till dessa givare.

Bakgrunden är att Leine Linde har olika renhetsklass i rummen.

Detaljerna ska lastas på den halvrena sidan och transporteras in till den rena sidan.

Den delen av maskinen där det ska göras underhåll och kontroller står i en verkstadslokal.

Lastning av detaljerna sker i rum med övertryck. Efter tvättningen så transporteras detaljerna in till ett rum med högre renhetskrav, där lastas dom om för hantering in till montage.

Detaljerna som ska tvättas är inte så smutsiga utan här gällde det att få dem torra och att lösa placeringen av detaljerna på ett bra sätt.

Så en av utmaningarna i det här projektet var att få kundens detaljer torra. I många av detaljerna är det små bottenhål och detta var väldigt svårt att få torrt med enbart varmluft.

Allkal gjorde flera olika tester tillsammans med kunden men kunde rätt snabbt konstatera att det var vakuumtorkning som gällde.

Så när tester gjordes med vakuumtorkning så var det här ”problemet” löst.

De gjorde även tillsammans med kunden olika förslag på fixturer till deras detaljer. Efter tester och justeringar så kom de fram till en bra lösning av fixturer/ramar anpassades för kundens detaljer.

Allkal är en av Nordens större leverantörer inom nischen tvätt/avfettning av gods i korgar/fixturer med vattenbaserade tvättkemikalier av lågtemperaturtyp (38-45°C).

Företaget startades 1993 av Kent Larsson och Lennart Wallmenius som tillsammans har över 60 års erfarenhet i ledande positioner inom branschen för metallrengörning gällande både vattenbaserade och tidigare även lösningsmedelsbaserade maskiner.

Företaget ägs sedan 2008 av Wipab som har varit Allkals viktigaste underleverantör sedan starten. Tillsammans är de cirka 50 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.752