23948sdkhjf

Helsingborgsföretag får stororder av Stena

Stena Aluminium nyinvesterar i smältverket i Älmhult och anlitar nu Nederman för att komma i mål med miljösatsningen.
Nederman ska förse anläggningen med lösningar för filtrering av de rökgaser som uppstår under omsmältningen av aluminiumprodukter.

- Vår verksamhet är viktig i synnerhet för miljön, men det finns också en starkt ökande efterfrågan på återvunnet aluminium från industrin. Att vi nu nära nog fördubblar produktionen är därför av stor nytta. Investeringarna innebär att miljöpåverkan trots den ökade produktionen kommer att bli lägre än idag och vi tar också bort det lokala obehaget av lukt från produktionen, säger Staffan Persson, VD Stena Aluminium.

Tyskt - svenskt samarbete
Reningen av rökgaserna kommer att ske i flera steg där först tillsatser som bikarbonat och aktivt kol används för att reagera med sura komponenter och dioxiner. Därefter passerar rökgaserna genom två filtersystem från Nederman som avskiljer stoft och reaktionsprodukter. De renade rökgaserna leds till via en efterbrännkammare (RTO) till en skorsten.

Lösningen projektleds av Nedermans svenska säljbolag Nederman Sverige AB och filtersystemen tillverkas av Nedermans produktionsenhet i tyska Friesenheim.


Läs också Stena storinvesterar i svensk aluminiumproduktion
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079