23948sdkhjf

Goodtech tar en affär på en helautomatisk robotcell

Goodtech levererar en robotiserad TIG svetscell till Permascand.

– Vi har valt att arbeta med Goodtech i denna investering för att de har visat stort kunnande i hur vi kan utveckla våra produktionsprocesser för att möta våra kunders krav och behov i framtiden, säger Peter Lundström, ceo på Permascand, enligt ett pressmeddelande.

Affären avser leverans av en helautomatisk robotcell för TIG-svetsning. Cellen består av två stycken robotar för TIG-svetsning samt materialhantering.

Lösningen ger Permascand en ökad produktion till en låg bemanning, bra flexibilitet för nya produkter, och korta omställningstider.

– Goodtech är professionella, har hög tillgänglighet, starkt teknikkunnande och korta svarstider, säger Peter Lundström.

Produktionscellen är även designad för att ge en bättre kontroll och kvalitetssäkring av processen.

Ordervärdet är på cirka 5,5 miljoner kronor och leverans av utrustningen sker under det tredje kvartalet.

– Vi är väldigt glada och stolta över att Permascand ger oss förtroendet att leverera ytterligare en automationsutrustning, och att vi fortsätter med vårt nära och givande samarbete, säger Goodtechs vd Johan Håkansson.

Goodtech är en stor nordisk teknikleverantör vars kärnkompetens är automatisering, montering, industriell IT, miljöteknik och avancerad industriell produktionsteknik.

Visionen är att vara förstavalet för industriell effektivitet.

Goodtech omsätter cirka 700 miljoner norska kronor och har omkring 325 medarbetare i Norge, Sverige och på Åland.

Företagets aktie är noterad på Oslo Börs.

Permascand är ett globalt företag inom elektrokemi med fokus på tillverkning av katalytiska beläggningar, elektroder och elektrokemiska celler för vattenrening och kemikalisk industri.

Företaget är lokaliserat i Ljungaverk, sysselsätter 120 medarbetare och är ett internationellt företag med 95 procent av sin kundbas utanför Sverige.

Permascand ingår som ett portföljbolag till Norvestor fond VI L.P.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.219