23948sdkhjf

Goodtech levererar monteringslina till SEM

Goodtech har fått uppdraget att leverera en ny monteringslina för montering av en givare till SEM.

Leveransen består av en helautomatisk robotiserad monteringslina. Genom den nya produktionslinan får SEM en effektiv produktion och god kvalitetssäkring av processen.

Ordervärdet är på cirka 7 miljoner kronor och leverans av utrustningen sker under det första kvartalet 2020.

– Valet av Goodtech som leverantör gjordes med bakgrund av ett långt och framgångsrikt samarbete i liknande projekt med hög automationsgrad och korta cykeltider, säger Mikael Andersson, Produktionschef SEM, enligt ett pressmeddelande.

– Konceptet för monteringslinan togs fram i ett nära samarbete mellan SEM och Goodtech för att säkerställa att vi får en produktion med hög produktivitet samt en kostnadseffektiv lösning. Support efter idrifttagning har genom åren fungerat mycket bra mellan SEM och Goodtech vilket var en viktig parameter i valet av leverantör, säger Mikael Andersson vidare.

– Vi är väldigt stolta över att få SEM:s fortsatta förtroende att som partner vara med och leverera ännu en monteringslina, säger Johan Håkansson, vd Goodtech Solutions.

Läs också: Haldex investerar i en monteringslinje

– Genom vårt långa och mycket nära samarbete har vi skapat en modell där vi utnyttjar varandras kompetens för att hitta bra och effektiva lösningar.

Goodtech är en stor nordisk teknikleverantör vars kärnkompetens är automatisering, montering, industriell IT, miljöteknik och avancerad industriell produktionsteknik.

Visionen är att vara förstavalet för industriell effektivitet.

Läs också: Automationsföretaget Goodtech tar en affär på robotceller

Goodtechs aktie är noterad på Oslo Börs. Koncernen omsätter cirka 600 miljoner norska kronor och har omkring 300 medarbetare i Norge, Sverige och på Åland.

SEM, Svenska Elektromagneter, är en stor global leverantör med över 100 års industriell erfarenhet och djup kunskap om elektromagnetiska applikationer.

Företaget producerar avancerade alternativa bränsletändningssystem, injektorstatorer och linjära positionssensorer för stationära motorer, kommersiella fordon samt små tändsystem för premium skogsbrukshandverktyg.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.328