23948sdkhjf

Stauff utvidgar sitt program med slangarmaturer försedda med blocksäkring

Lagom i tid till Bauma-mässan utvidgar Stauff programmet med Ecovos-slangarmaturer med 24° kontätning och blocksäkring.

Enligt företaget har den här konstruktionsserien visat sig hålla måttet sedan den presenterades på Bauma 2016.

Dess särskilda konstruktionsegenskap är blocksäkringen. Den säkerställer att den förspänning mellan gängorna som behövs för ett säkert och hållfast förband skapas under monteringen.

Detta uppnås genom en fördefinierad spaltbredd mellan de två kontaktytorna på de komponenter som ska skruvas ihop.

Det har två positiva effekter. Det sker en övermontering, det vill säga ett överskridande av det tillåtna åtdragningsmomentet, förhindras på ett tillförlitligt sätt, eftersom montören monterar ”på block” – därav namnet blocksäkring.

Det ger en tydligt minskad risk för läckage i armaturens tätningsområde. Den förspänning som uppnåtts i gängan förhindrar samtidigt att armaturen lossnar av sig själv vid lastfall.

Det gör att säkerheten hos den lösbara kopplingen ökar i väsentlig grad – och även varaktigt, eftersom det inte finns någon risk att de metalliska tätningsytorna deformeras och tätningsfunktionen påverkas genom övermontering även om armaturen lossas och kopplas ihop flera gånger.

Det ökar inte bara läckagesäkerheten utan också Ecovos-armaturernas livslängd jämfört med traditionella lösbara slangkopplingar.

En annan stor fördel är att blocksäkringen har effekt oberoende av materialkombinationen. Användaren behöver inte anpassa vridmomenten, till exempel vid användning av slangarmaturen tillsammans med kopplingar på basis av smidesstycken. Det garanterar ytterligare läckagesäkerhet, särskilt när det gäller mobila hydraulsystem.

De nya slangarmaturerna med blocksäkring erbjuds i de tre typiska utloppsriktningarna (rak, 45° och 90°).

Anledningen till utvidgningen av programmet var en efterfrågan från kunder som ville slutmontera slangledningar på anläggningen i fabriken och önskade enhetliga monteringsprocesser för samtliga använda konstruktionsstorlekar samt en långlivad och läckagesäker lösning som är lätt att montera och lämplig för den känsliga gränssnittspunkten mellan en hydraulisk komponent och en hydraulslang.

Företagen inom Stauff-gruppen, där även Voswinkel ingår sedan april 2015, utvecklar, producerar och distribuerar ledningskomponenter och hydraultillbehör för industriell maskin- och anläggningstillverkning och service sedan mer än 50 år tillbaka.

Stauff har cirka 1 400 medarbetare globalt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094