23948sdkhjf

Stauff utökar sitt sortiment med en manuell rörbockare

Stauff utökar sitt maskin- och verktygssortiment för rörbearbetning med ett manuellt rörbockningsverktyg som kräver liten kraftåtgång under arbetet. Den robusta, långlivade manuella rörbockaren bockar rören exakt enligt önskemål.

Med sitt stora utbud inom infästnings- och kopplingsteknik till hydrauliska rör- och slangledningar har Stauff i decennier manifesterat sin kompetens inom hydraulik. Som systemleverantör erbjuder företaget även passande monterings-, fals- och ombyggnadsmaskiner samt tillbehör till dessa.

Nu tar företaget nästa steg framåt: Med den manuella rörbockaren TUB-MA erbjuder Stauff ett verktyg för manuell bockning av vanligt förekommande hydraulrör som är lika enkelt att använda som det är precist – ett arbete som ofta måste utföras under reparationer på arbetsplatsen eller när hydraulsystem installeras och renoveras.

Bockarens bottenplatta spänns fast i ett vanligt skruvstäd och röret placeras mellan bocknings- och tryckrullen. Operatören behöver bara sätta an spaken för att bocka röret i önskad vinkel.

Den långa spaken med handtag innebär att kraftåtgången för arbetet reduceras. Bockningsrullarna har en laserpräglad skala, vilket skapar förutsättningar för en ytterst precis bockning. Bockningsprofilens utformning medför att även små bockningsradier kan realiseras utan att röret plattas till.

Den manuella rörbockaren passar till rör av stål och rostfritt stål med utvändig diameter på 6, 8, 10, 12, 14, 15, 16, 18 och 22 mm och med definierad minimitjocklek. Utöver en metrisk rörbockare erbjuder företaget även ett utförande för bearbetning av rörledningar dimensionerade i tum med diametrar mellan 1/4 och 7/8 tum.

Proffsverktyget levereras som ett komplett set i en högkvalitativ stålportfölj tillsammans med samtliga komponenter och en flerspråkig bruksanvisning. Åtta bockningsrullar av stål – i den med tum-utförandet är det sex – sörjer för verktygets långa livslängd och maximala slitagetålighet.

Med dessa egenskaper är TUM-MA det perfekta bockningsredskapet för hydraulmontering direkt på arbetsplatsen.

Företagen i Stauff-gruppen utvecklar, producerar och distribuerar ledningskomponenter och hydraultillbehör för maskin- och anläggningstillverkning samt för industriell service.

Stauff har cirka 1 400 anställda över hela världen, varav fler än 580 i Tyskland.

Under räkenskapsåret 2018 var den externa omsättningen över 250 miljoner euro.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094