23948sdkhjf

Sandvik Coromant förbättrar verktygens produktivitet

Sandvik Coromant presenterar sitt CoroBore BC-sortiment (Boring Combination). Det består av Tailor Made-verktyg för applikationer med hög volym.

Med hjälp av dessa är det möjligt att utföra olika operationer som medelgrov finbearbetning och fasning med samma verktyg.

– Produktivitetsfördelarna hos CoroBore BC-verktygen ligger i att man eliminerar onödiga verktygsbyten och förkorta cykeltiderna, säger Jenny Nilsson, global produktchef på Sandvik Coromant, enligt ett pressmeddelande.

Några av de tillverkare som kan dra fördel av verktygen finns inom fordonsindustrin, allmän verkstadsindustri och anläggningsmaskiner.

CoroBore BC erbjuder ett snabbt och enkelt alternativ när standardverktyg inte klarar specifika krav men där kostnaden och leveranstiden hos speciallösningar är ett hinder.

Processen är snabb eftersom Sandvik Coromants personal använder ett online-program som skapar verktyget automatiskt och genererar information om pris och leverans.

– En av lösningens styrkor är möjligheten att erbjuda dessa fördelar med mycket kortare framförhållning, tack vare en automatisk process för konstruktion och offertgenerering. Sandvik Coromants representant går helt enkelt igenom de operationer och parametrar som behövs med kunden, och matar in parametrarna i ett webbaserat designgränssnitt. När det är klart genererar systemet verktygskonstruktionen och offerten direkt, säger Jenny Nilsson.

Med hjälp av de olika CoroBore BC-alternativen kan ett brett utbud av applikationer för flerstegsborrning utföras.

Kunderna kan välja upp till fyra bearbetningar för samma verktyg (högst två skäreggar per operation).

Skärbärarna använder CoroBore-inbyggnadshållare. Jämfört med fasta skärlägen möjliggör den här konfigurationen snabba och effektiva byten av inbyggnadshållare.

Eftersom både skäret och skärbäraren är standardlagerartiklar kan de enkelt bytas med kort framförhållning.

Inbyggnadshållarna finns i tre konfigurationer: radiellt och axiellt justerbara, endast axiellt justerbara, eller ej justerbara.

Sammanfattningsvis ger fördelarna hos CoroBore BC en möjlighet för mekaniska verkstäder att få ett verktyg med kortare ledtider jämfört med specialverktyg och till ett mycket bättre pris.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.578