23948sdkhjf

Prestando investerar för att möta en ökad efterfrågan

Prestando är med sina 140 medarbetare en koncern som levererar komplexa metallkomponenter. Kunderna finns framförallt inom tung fordonsindustri.

Företaget har tre produktionsanläggningar belägna i Trelleborg, Kalmar och Wuxi (Kina).

Nu investerar koncernen ytterligare. Den här gången i Kalmar med en ny 10kW fiberlaser från Bystronic. Prestando menar själva att det här är en av de kraftfullaste och effektivaste maskinerna på marknaden.

De kompletterar också med tillhörande lagerhanteringssystem samt detaljplock vilket fullbordar automationen.

– Med den nya tekniken kan man skära betydligt fortare än gentemot en traditionell lasermaskin. Detta tillsammans med att vi satsat på full automation för att effektivisera vår produktion gör att vi ökar kapaciteten avsevärt, säger platschefen Daniel Jönsson, enligt ett pressmeddelande.

Installationen påbörjades av Bystronic efter årsskiftet och kommer utföras under etapper fram till sommaren då hela anläggningen planeras vara driftklar.

Prestando hade som krav att ersättning av befintlig laser skulle vara mycket produktiv och ha hög automationsgrad.

En viktig faktor bakom affären var även att Bystronic har köpt automationsföretaget Antil som tillverkar lagersystem. Dessa system ingår i affären och levereras till Prestando.

– Vi vet att Prestando genom denna investering kommer bli en ännu mer effektiv leverantör till sina kunder, säger Thomas Eklund på Bystronic Scandinavia.

Av Prestandos totala omsättning går en så hög andel som 80 procent på export.

Bland kunderna finns Alfdex, Alimak, Boge, Eberspächer, Faurecia, Katcon, Kockums, Lord, RTA, Tenneco, Trelleborg, Vibracoustic, Volvo och Väderstad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078