23948sdkhjf

Garantell i Värnamo vann IVA:s företagstävling Smart Industri

Företaget Garantell i Värnamo tar idag emot förstapriset i tävlingen Smart industri som delas ut av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA), Siemens och Teknikföretagen.

Familjeföretaget som tillverkar nät i metall har enligt juryns motivering anammat digitaliseringens möjligheter för att få hela fabriken att arbeta som ett system.

– Till en början var det en smått galen idé, men nu är vi där. Kunden ritar upp sitt gallerprojekt på webben, vi producerar och levererar. Hela processen är helautomatiserad för att förenkla vardagen både för kunderna och oss själva. Vi är väldigt stolta över att nu också ha vunnit utmärkelsen Smart Industri, säger företagets vd Mikael Axelsson, enligt ett pressmeddelande.

Tävlingen, som genomfördes för tredje året i rad, är ett inslag i IVA-projektet Smart industri som arrangeras tillsammans med Siemens och Teknikföretagen med medel från Tillväxtverket. Syftet är att uppmärksamma och uppmuntra företag som utnyttjar teknikens möjligheter.

– Entreprenörer är motorn som driver utvecklingen mot framtidens näringsliv. För att lyfta Sverige behöver vi belöna dem som driver förändring. Garantell har byggt upp en av Sveriges absolut finaste och lönsamma fabriker genom att dra nytta av digitaliseringens möjligheter, säger Johan Carlstedt, projektledare på IVA för Smart industri.

Priset delas ut idag den 31 januari på IVA i Stockholm. I priset ingår en kunskapsresa till Tyskland.

Övriga finalister är FM Mattson Mora Group, Cellavision, Alelion Energy Systems och Bror Tonsjö.

Utöver tävlingen arrangerar IVA-projektet Smart industri en rad forum över hela landet för erfarenhetsutbyte mellan företag av olika storlek och i olika branscher.

Läs mer om Smart industri här:

https://www.iva.se/event/sma-och-medelstora-foretags-digitalisering---vilka-ar-utmaningarna/

Garantell grundades 2003 och har cirka 80 medarbetare.

Tillverkning, administration och försäljning sker i samma lokaler i Värnamo där säljarna talar sammanlagt 15 språk.

Garantell har helt avskaffat lagerhållning. All tillverkning är kundorderstyrd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078