23948sdkhjf

Avancerad simulering visar AP&T:s utrustning i kundens miljö

Kunder som ska beställa ny produktionsutrustning vill vara säker på att få ut mesta möjliga av sin investering när maskinerna väl är på plats. Därför har Ulricehamnsföretaget AP&T nu infört ett nytt kraftfullt verktyg för 3D-simuleringar av vad företagets produktionslinjer, linjärrobotar och pressar kan prestera i kundernas fabriksmiljö.

– Utöver att verifiera cykeltider och testa utrustningens räckvidd ger Visual Components oss helt nya möjligheter att presentera 3D-simuleringar i en virtuell kopia av kundens fabriksmiljö. För att komma ännu närmare verkligheten kan vi också erbjuda fotorealistiska simuleringar. Vi kan även visa cykeltiden i realtid för varje enskild maskin i linjen, säger Andreas Vaktel, marknadskoordinator på AP&T, enligt ett pressmeddelande.

Genom att simuleringarna kan sparas i 3D-PDF-format blir de också lättillgängliga för kunderna.

– Allt som krävs för att du ska kunna spela upp simuleringen, åka runt i den och se hur allt funkar ur olika vinklar är att du har installerat Acrobat Reader. Det går även att ladda ner en kostnadsfri app som ger ytterligare möjligheter att utforska simuleringen genom Virtual Reality, säger Andreas Vaktel.

Tillsammans med Visual Components har AP&T skapat ett bibliotek med dynamiska simuleringsmodeller i 3D av ett stort antal olika AP&T-maskiner.

Det innebär att det enkelt går att ändra och testa olika storlekar, slaglängder och andra egenskaper efter behov utan att behöva bygga om modellerna från grunden. Fördelen är att det här kortar ledtiderna rejält.

– De dynamiska simuleringsmodellerna ligger i Visual Components publika utrustningskatalog och kan användas i andra sammanhang av alla som har Visual Components. Det är en stor fördel inte minst för vårt nätverk av externa integratörer som vill kunna utnyttja några av marknadens vassaste maskiner i sina egna simuleringar, säger Andreas Vaktel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079