23948sdkhjf

Företaget inom maskinsäkerhet växer kraftigt

Axelent tillhandahåller produkter och tjänster inom säkerhet för maskin, bygg och lager.

All produktutveckling, produktion, lagerhållning och förpackning sker i Hillerstorp i Gnosjö kommun.

– Förra året ökade vi försäljningen med 14-15 procent. Vi tog in ytterligare 30 medarbetare i Hillerstorp, säger företagets ägare och exportchef Stefan Axelsson till Metal Supply.

Det innebär att de är en betydande spelare i regionen med 160 medarbetare i Hillerstorp och 350 i hela koncernen.

– Många talar om att konjunkturen har försämrats. Men jag har inte märkt något den senaste tiden. Det gäller fastän vi har en stor exponering mot byggsektorn. Men samtidigt ligger vi rätt sent i cykeln för att känna av sånt här, säger Stefan Axelsson.

De finns redan i så många som 60 länder idag med försäljningskontor.

Men Axelent nöjer sig inte där utan söker nu agenter eller återförsäljare i flera länder för sina maskinskydd.

De länder som är aktuella är Argentina, Peru, Chile, Colombia, Vietnam, Ryssland, Filippinerna och Malaysia. Det handlar om stora länder med en stor befolkning och potentiell marknad.

Stefan Axelsson har redan lagt ut en intresseförfrågan på sin profil på LinkedIn i dagarna. Han har redan fått återkoppling från en aktör i Peru som är intresserad även om något avtal ännu inte finns på plats.

– Det är potentiellt stora marknader det handlar om. Det är bra ur risksynpunkt att finnas på så många som möjligt. Viker en eller ett par marknader så finns det alltid några andra som går bra, säger Stefan Axelsson till Metal Supply.

En så hög andel som ungefär 80 procent av det Axelent tillverkar går på export.

– Under 2019 kommer vi att etablera ett nytt logistikcenter i Bangkok för marknaderna i Sydostasien. Logistikcentret kommer att ligga i den tullfria zonen för att smidigt kunna leverera i hela ASEAN-regionen samt Indien och Korea, säger Stefan Axelsson.

Inom företaget finns bland annat varumärket X-Tray som erbjuder ett kabelförläggningssystem baserat på trådstegar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063