23948sdkhjf

Rekordår för Stenbergs maskinförsäljning

Förra året blev ett rekordår för Stenbergs. Redan i oktober noterade de all time high i maskinförsäljning och takten slog inte av efter det.

– 2018 var ett bra år för Stenbergs på flera sätt. Vi har haft flera mycket inspirerande och välbesökta temadagar och branschaktiviteter. Maskinförsäljningen med våra nyckelfärdiga lösningar tillsammans med starka samarbetspartner fortsatte att öka. Vi har även successivt utvecklat hela vårt tjänsteutbud inom produktionsteknik och service vilket nu bär frukt, säger företagets vd Jonas Wihlborg till Metal Supply.

Stenbergs har varit en partner till verkstadsindustrin ända sedan år 1919. De ser som sin uppgift att öka sina kunders produktivitet och lönsamhet.

Företaget är en av de största aktörerna inom CNC-styrda maskiner och nyckelfärdiga totallösningar för olika typer av industrier.

– Försäljningen höll i sig även under mellandagarna. Det är viktigt för oss att hålla en hög grad av tillgänglighet och finnas där när kunderna behöver oss. Nu ser vi fram emot ett spännande 2019. Svensk industri fortsätter att investera. Vi har haft flera riktigt bra år och det verkar fortsätta så som det ser ut nu, säger Jonas Wihlborg.

I slutet på november anordnades även det sjätte Metal Inspiration Days (MID) i Jönköping. Där slog de föregående års besöksantal med råge. Det blev över 600 anmälda till dagarna. Metal Supply var givetvis på plats och rapporterade därifrån.

– Vårt fokus med MID är inte att sälja lagermaskiner utan att skapa en mötesplats för att nätverka och utbilda svensk industri, säger Jonas Wihlborg.

Metal Inspiration Days hölls den 28-29 november. Tanken är att samla hela branschen.

Temat under 2018 var att visa hur det går att tjäna mer pengar i Sverige – "Money. Making. Machines." Bakgrunden är att det viktigaste för svensk tillverkningsindustri är ökad lönsamhet.

Under två dagar bjöds verkstadsindustrin på tips och verktyg för att utveckla sina företag. De fick ta del av föreläsningar och demonstrationer samt se de senaste nyheterna från alla medutställare.

I slutet av förra året meddelade Stenbergs även att de börjar sälja utrustning från spanska Ibarmia på den svenska marknaden.

Ytterligare en spansk maskinleverantör har alltså valt att samarbeta med Stenbergs.

Det var i början på november som avtalet skrevs under.

Avtalet innebär att Stenbergs får ensamrätt som importör av den spanska tillverkarens bearbetningsmaskiner.

– Vi vill ha ett fåtal riktigt bra varumärken med hög kvalitet och där vi kan ge bästa service. Ibarmia är helt klart ett bra komplement för Stenbergs, säger Jonas Wihlborg till Metal Supply.

Företaget Ibarmia har sin bas i hjärtat av Baskien. Det är en region med en stor industriell tradition, särskilt inom verktygsmaskiner.

Denna del av landet samlar 75 procent av den spanska maskinverktygsindustrin.

Ibarmia är specialiserat på tillverkning av stora maskiner med 5-axlig och multifunktionsbearbetning där teknologin står i centrum.

Under 2019 ser Stenbergs fram emot flera händelser. Först och främst deras egna 100-årsjubileum i april, följt av EMO-mässan efter semestern och avslutningsvis ett nytt Metal Inspiration Days sent på året.

Utöver detta kommer Stenbergs hålla i flera mindre events och workshops i Jönköping.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094