23948sdkhjf

Rekordår för fjäderföretaget

Spinova i småländska Torsås utvecklar och producerar skräddarsydda fjädrar, tråddetaljer och pressdetaljer.

– Våra kunder finns i huvudsak inom svensk tillverkningsindustri. Vi är kända för korta leveranstider, hög leveranssäkerhet och snabba utvecklingsprocesser i samarbete med våra kunder. När man bedriver tillverkning i Sverige måste man stå på tårna, säger vd Anders Knutsson till Metal Supply

2018 blir det bästa året i företagets historia då de förväntas passera 100 miljoner kronor i omsättning. Spinova grundades 1975.

– Det känns jättebra, säger Anders Knutsson.

Företaget investerar nu i en ny trumlingsbläster till slipavdelningen. Det handlar om en ersättningsinvestering.

– Vår tillverkning kännetecknas av det som svensk industri står för. Det handlar om god leveranskapacitet, kundanpassning och en hög kvalitet, säger Anders Knutsson till Metal Supply.

Det var under ett besök av Mika Ström, ansvarig teknisk försäljning hos Bäckman Blästermaskiner, som det framkom att det fanns ett behov av en blästringsutrustning.

Han arrangerade då en provblästring och en visning av en trumlingsbläster hos Gunnebo Industrier i Växjö. Efter att ha utvärderat några offerter föll valet på Bäckman.

– Det är en stabil leverantör med bra kvalitet på produkterna. De har också en god tillgång till reservdelar. Det är viktigt att de ställer upp snabbt när det blir problem, säger Anders Knutsson.

Spinova ägs av Indutrade som är ett industrikonglomerat bestående av drygt 200 dotterbolag med drygt 5 500 medarbetare i 28 länder och som är verksamma i fyra världsdelar.

Indutrade är noterat på Stockholmsbörsen.

Bäckman Blästermaskiner i värmländska Filipstad grundades år 1939. De är en tillverkare av industriell blästerutrustning och sysselsätter 20 medarbetare.

Bland annat tillverkar de slungrensmaskiner och friblästerhallar med tillhörande dammfilterlösningar.

Utrustningen till Spinova levererades nyligen.

– Möjligheten att visa och demonstrera en maskin är mycket bra. Det ökar tryggheten hos beställaren när man på ett konkret sätt ser en blästeranläggning ”in action”, säger Bäckman Blästermaskiners vd Mats Blåder, enligt ett pressmeddelande.

Spinova nöjer sig inte med investeringen i blästern utan har fler saker på gång.

– Vi har startat ett stort automationsprojekt som kommer att löpa under hela 2019 och där bland annat Semcon är inblandade i. Det handlar om en hel produktionshall där vi går från halvautomatisk tillverkning som blir helautomatiserad, säger Anders Knutsson till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172