23948sdkhjf

VW satsar på samproduktion av flera varumärken

För att kunna tillgodose tillväxten i Europa kommer VW-koncernen att expandera sin produktionskapacitet efter år 2022.

Volkswagens styrelse har godkänt den nya anläggningstilldelningen.

Den strategiska anläggningstilldelningen speglar de närmaste fem årens utmaningar, och sätter den nödvändiga grunden på plats, skriver VW-koncernen i ett pressmeddelande.

Elbilarna ska börja rulla ut från monteringslinjerna i Emden och Hannover från 2022: framöver kommer elektriska småbilar och sedaner från flera märken att byggas i Emden, medan Hannover kommer att specialisera sig på tillverkningen av Id.Buzz-familjen, förutom att bygga fordon med konventionella drivlinor.

Produktionen av Volkswagen Passat-familjen flyttas till Škoda-fabriken i Kvasiny, Tjeckien. Dessa modeller kommer att byggas där tillsammans med Škoda Superb och Kodiaq från 2023.

Škoda Karoq och Seat Ateca, som för närvarande produceras i Kvasiny, kommer att överföras till en ny anläggning med samproduktion av flera varumärken. Koncernen söker en lämplig plats i Östeuropa för den nya anläggningen.

De viktigaste kriterierna för anläggningstilldelning är optimalt utnyttjande av befintlig kapacitet, plattformsorientering och volymsammanslagning.

Till följd av detta kommer flexibla anläggningar med samproduktion av flera varumärken att bli allt vanligare, för att utnyttja fördelarna med ett flexibelt produktionsnätverk.

Insatserna kommer systematiskt att inriktas på att återanvända befintliga resurser och fabriksstrukturer, och till standardisering över varumärkena, för att öka produktiviteten och minska fabrikskostnader och investeringar. Den digitala omvandlingen av anläggningarna möjliggör ytterligare effektivitetsförbättringar för Volkswagen-koncernen, heter det.

Koncernproduktionen har som mål att uppnå en produktivitetsökning på 30 procent år 2025. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095