23948sdkhjf

Stort intresse vid aluminiummässa i Kina

Det var första gången som AP&T medverkade på en mässa helt inriktad på aluminium.
Bakgrunden är att nya och lättare material och konstruktioner är en stark trend i den globala bilindustrin. Det här syntes när Ulricehamnsföretaget AP&T var på plats vid mässan Aluminium China 2018 som hölls i Shanghai 11–13 juli.

Företaget var på plats för att knyta nya kontakter och även visa sin produktionslösning för varmformning av höghållfast aluminium.

Vid mässan deltog runt 500 utställare och cirka 20 000 besökare från hela världen.

Aktörer från hela värdekedjan fanns på plats – från materialproducenter och ugnsutvecklare till komponentleverantörer (Tier 1) och biltillverkare (OEM:er).

– Det var första gången någonsin som AP&T medverkade på en mässa helt inriktad på aluminium, vilket var väldigt givande. Vi var där både för att öka vår egen branschkännedom och för att sprida kunskap om möjligheterna med vår produktionslösning för tillverkning av varmformade karosskomponenter i höghållfast aluminium. Efter tre intensiva mässdagar kunde vi notera ett stort intresse för vår lösning hos potentiella kunder i bland annat Sydkorea, Japan och Kina, säger teknikchefen Christian Koroschetz enligt ett pressmeddelande.

Företaget upplyser även att de ställer ut i Düsseldorf på Aluminium 2018 den 9 till 11 oktober. Där visar de sina lösningar för både varmformning och kallformning av aluminium.

På länken nedan går det att läsa mer om AP&T:s lösning för formning av höghållfast aluminium:

http://www.aptgroup.com/solutions/automotive/forming-high-strength-aluminum

AP&T tillverkar produktionssystem, automation, pressar och verktyg till företag som producerar formade metalldetaljer.

Företaget finns representerat med försäljning i Europa, Asien, Nordamerika och Sydamerika.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078