23948sdkhjf

Hörle Wire laddar med nya lokaler och maskiner

Maskiner är upphandlade och fastigheten bedöms vara klar i tid.
Det var tidigare i år som Hörle Wire utsattes för ett elfel som innebar en storbrand. Det som inte förstördes av branden blev förstört av det vatten som användes vid släckningsarbetet.

Hörle är en småort i Värnamo kommun.

Nu laddar företaget inför 2019 med helt nya lokaler och maskiner. Det rapporterar Gnosjoregion.se i ett färskt reportage.

– Allt går enligt planerna, maskiner är upphandlade och fastigheten kommer att vara klar i tid. Det är ett jättestort projekt och det är en otroligt häftig känsla när alla drar åt samma håll, säger vd Jesper Bundgaard till Gnosjoregion.se.

Företaget tillverkar och förädlar ståltråd. Sortimentet används i exempelvis fordon och husbyggnader, i möbler, butiks- och köksinredningar, inom kraftöverföring, pappersmassa- och återvinningsindustrin.

Den totala produktionsytan i fabriken var före branden 20 000 kvadratmeter och antalet medarbetare 50 personer.

Företaget har också produktionsenheter i Tyskland och Slovakien.

Ägare är den familjeägda bolagsgruppen Liljedahl Group med de helägda innehaven Elcowire Group, LWW Group, Hörle Wire Group, LMT Group, Finnvedens Lastvagnar, Finnvedens Bil och Liljedahl Group Fastigheter. De är även största ägare i börsnoterade Bufab. Koncernen omsätter totalt tio miljarder och har 1 200 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093