23948sdkhjf

Ståltrådsbolaget stänger en vecka extra i sommar

Gör en större investering i sin betningslinje.
Hörle Wire stänger ned sin produktion i Hörle en vecka extra den här sommaren till följd av en investering. Det skriver företaget på sin hemsida.

Hörle är en småort i Värnamo kommun.

Det uppges handla om ett större arbete som de genomför i fabriken. Under vecka 27-32 kommer den elektriska kontrollen att ersättas i betningslinjen.

– Investeringen är planerad sedan lång tid och vi har i god tid informerat våra kunder. Alltså helt odramatiskt och en positiv förbättring. Våra andra produktionsenheter berörs inte alls, uppger Hörle Wires vd Jesper Bundgaard för Metal Supply.

Företaget tillverkar och förädlar ståltråd. Sortimentet används i exempelvis fordon och husbyggnader, i möbler, butiks- och köksinredningar, inom kraftöverföring, pappersmassa- och återvinningsindustrin.

Den totala produktionsytan i fabriken är 20 000 kvadratmeter och antalet medarbetare 50 personer.

Företaget har också produktionsenheter i Tyskland och Slovakien.

Ägare är den familjeägda bolagsgruppen Liljedahl Group med de helägda innehaven Elcowire Group, LWW Group, Hörle Wire Group, LMT Group, Finnvedens Lastvagnar, Finnvedens Bil och Liljedahl Group Fastigheter. De är även största ägare i börsnoterade Bufab. Koncernen omsätter totalt 10 miljarder och har 1 200 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078