23948sdkhjf

Tillverkningsföretaget får en ny ägare

"Efter moget övervägande har jag bestämt mig för att det är rätt tid att sälja."
Det är företaget Protab, med verksamheter i Vindeln och Nordmaling, som det gäller.

Grundaren och huvudägaren Jan Hörnberg säljer hela sin ägarandel och tre nya delägare kommer in. Det Vännäsbaserade investeringsbolaget Comby köper den största delen och blir ny majoritetsägare.

– Efter moget övervägande har jag bestämt mig för att det är rätt tid att sälja. Samtidigt som det känns vemodigt känns det väldigt bra. Vi har arbetat fram en trygg och långsiktig lösning med Protabs bästa i åtanke, säger Jan Hörnberg, enligt ett pressmeddelande.

Protab är en samarbetspartner inom verkstadsindustrin. Kunderna finns framför allt inom skogsmaskinsindustrin och pumpindustrin.

Bolaget erbjuder skärande bearbetning i CNC-styrda svarv- och fleroperationsmaskiner men även montering av kompletta detaljer.

Företaget omsätter 100 miljoner kronor och har 45 medarbetare.

Investeringsbolaget Combys verksamhet bygger i grunden på fastighetsinvesteringar men det finns också ett industriellt arv. Företaget grundades av Nils Byström, tidigare vd på Ålö och Cranabs delägare under 1980-talet.

– Investeringen är långsiktig, vi tror mycket på Protab och ser fram emot att äga ett tillverkande företag, det känns som att cirkeln sluts med tanke på historien, säger Combys vd Lena Sjöström, enligt pressmeddelandet.

Förutom Comby blir även Protabs vd delägare med tio procent liksom företagets finanschef via bolaget Mi Amarias.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063