23948sdkhjf

Maskintillverkaren ska ut på säljturné

Bollebygd-företaget Finepart ska bearbeta USA-marknaden.
Basen är alltså Bollebygd som ligger strax utanför Göteborg.

Men först blir det semester. Sedan i augusti börjar de med maskinstallationen hos Google och sedan säljturnén i USA.

– I skrivande stund är den nyligen färdigställda Finecutmaskinen på väg över Atlanten till Google Labs i Mountains View, Kalifornien. Maskinen är den första som installeras på den betydelsefulla USA-marknaden. Arbetet med att bearbeta befintliga och nya kundprospekt, samt utöka agentnätverket i regionen fortskrider enligt plan. För att påskynda etableringen har vi tillsatt externa resurser med god lokalkännedom och erfarenhet från regionen, säger företagets vd Lars Brodal enligt ett färskt nyhetsbrev.

Finepart tillverkar maskiner för komponenttillverkning med hög precision. Teknologin är baserad på vattenskärningsteknik som innebär att med mycket högt vattentryck, cirka 4 000 bar, skapa en stråle som accelererar sandkorn som verkar som slipmedel. Företaget grundades 2012.

– Vår tillgängliga marknad har huvudsakligen varit att lösa ett specifikt problem för kunden, i stället för att maskinen även används i mer generell produktion. Vi ser en tilltagande tendens att potentiella kunder överväger möjligheten att ersätta etablerad teknik med mikrovattenskärning. Det vill säga när det är dags att nyinvestera i maskinparken, ser vi en ökad möjlighet att valet faller på en Finecutmaskin, istället för traditionell teknik. Detta ger oss en betydligt större marknad att adressera, säger Lars Brodal.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11