23948sdkhjf

Kunderna fick hjälpa till med design och användarvänlighet

Bystronics kantpressmaskin Xpert 40 har blivit en stor framgång.
Företaget visade den vid Elmia Plåt i Jönköping. Det är en kompakt maskin som lämpar sig till små och medelstora bockningsdetaljer.

– När vi lanserade maskinen tog vi hjälp av kunder över hela världen för att sätta designen. Det är viktigt för oss att den är lätt och smidig att använda, inte minst på grund av att den unga generationen kräver annat än vad som gjordes för bara 10–15 år sedan, säger Peter Kramer, säljchef på Bystronic, till mässorganisationen.

Bystronic Scandinavia skapades 1989 och är ett dotterbolag till Schweiziska Bystronic Laser som i sin tur ingår i Conzzeta Holding. Bystronic Scandinavia är gruppens nordiska och baltiska försäljnings- och servicebolag.

Företaget är en av världens största leverantörer av lösningar för plåtbearbetning. Bland produkterna finns CNC laser- och vattenskärmaskiner samt Hämmerle och Bystronic kantpressar. Därutöver ingår också agenturprodukter från andra maskinleverantörer i produktportföljen. Bystronic har ett svenskt democenter vid sitt huvudkontor i Rosersberg norr om Stockholm.

Men vid Elmia Plåt var det alltså fokus på Xpert 40.

– Det krävs så klart att det finns nyckelpersoner på företaget som kan maskinen ordentligt. Men de som arbetar med den behöver inte mer än 30 minuters upplärning och under första arbetsdagen har du 70–80 procents effektivitet. Du skulle i princip kunna hämta någon från gatan för att arbeta med den, säger Peter Kramer till Elmia.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078