23948sdkhjf

Ska göra strategiska investeringar

Leax Group tar in 300 miljoner kronor i en första extern finansiering.
Leax har emitterat obligationer med en löptid på fyra år.

De finansiella medlen ska användas till strategiska investeringar och för att maximera utfallet av två stora projekt som har tagits hem hos en större tillverkare av personbilar.

Intresset från marknaden var stort. Över 50 institutionella investerare i Norden investerade i Leax som har växt till ett av Sveriges största verkstadsföretag.

– Mot bakgrund av att vi är ett privatägt bolag och att det är första gången vi söker externt kapital är det bara att konstatera att intresset är överväldigande, smickrande och förpliktigande. Kapitalet skänker finansiell styrka till arbetet med våra stora projekt rörande framtidens personbilar, säger Leax vd Henrik Fagrenius enligt ett pressmeddelande.

Företaget avser att lista obligationen på Stockholmsbörsen på den så kallade Nasdaq Stockholm corporate bond list.

Läs också: Testar nya industriprodukter i skarp miljö

ABG Sundal Coller var finansiell rådgivare och säljare i affären. Vidare var advokatbyrån Gernandt & Danielsson juridisk rådgivare.

Leax är en snabbväxande, privatägd företagsgrupp med ursprung i Köping. Sedan början på 1990-talet har de, genom förvärv och organisk tillväxt, vuxit kraftigt – eller med över 35 procent per år. Förutom i Köping finns svenska verksamheter i Falun, Falköping och Tidaholm.

Läs också: Leax Group ser över bemanning och kostnader

De finns också i olika länder som Brasilien, Lettland, Kina, Ungern och Tyskland.

Bolaget omsätter drygt 1,8 miljarder kronor på årsbasis och har fler än 1 200 medarbetare. Målet är vidare att omsätta över 3 miljarder kronor år 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Tipsa en kollega

0.094