23948sdkhjf

Ger lönsamhet redan vid små volymer

Det går att se höghastighetsfräsen M8 Cube från tyska Datron vid Elmia Verktygsmaskiner.
Då den detalj som ska bearbetas blir mer komplex ökar kraven vad gäller tid och kostnader. Det här innebär utmaningar för tillverkare och leverantörer inom till exempel flyg- och rymdindustrin och elektronikindustrin. Dessa är i dag under hård press vad gäller att hela tiden förse sina kunder med komponenter av aluminium och andra lättviktsmaterial på kort tid.

När det kommer till verktyg- och formkonstruktion ställs det mycket hög krav vad gäller både ytkvalitet och bearbetningskapacitet. Därmed kan det vara lämpligt med en fräsmaskin som är utvecklad för höghastighetsapplikationer (HSC). HSC står för High Speed Cutting – höghastighetsfräsning – något som Datron är specialiserade på.

Fördelar med höghastighetsfräsning är att det går att få upp till 30 procent högre spånmatningshastighet, fem till tio gånger högre matningshastighet och upp till 30 gånger lägre skärkraft.

M8 Cube är en universalfräsmaskin som är särskilt utvecklad för höghastighetsapplikationer i högteknologiska material. Det kan till exempel handla om behandling av precisionshål i elektronikchassin, mycket komplexa geometrier för 3D aluminiumformar eller ömtåliga grafitelektroder och känsliga testadapters.

Tyska Datron har utvecklat och tillverkat kompakta lättvikts HSC-maskiner i över 30 års tid.

Det är Lommaföretaget Solectro som säljer Datrons maskiner på den svenska marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094