23948sdkhjf

Tar affär hos Meritor i Lindesberg

Bäckman Blästermaskiner ska skeppa ut två blästeranläggningar.
Tätorten Lindesberg ligger i Västmanland cirka fyra mil norr om Örebro.

Det är en befintlig kund då Bäckman levererade den förra anläggningen till samma beställare och geografiska ort 2014.

– Vi har en mycket bra erfarenhet av den förra maskinen. Den har uppfyllt de kvalitetskrav som vi har och vi vet dessutom att Bäckmans service fungerar, säger Magnus Karlsson, projektledare för investeringar hos Meritor, enligt ett pressmeddelande.

– Vi har arbetat med specifikationen för maskinerna under närmare ett år, säger Mika Ström, ansvarig teknisk säljare hos Bäckmans.

– För oss är det extra värdefullt när kunder återkommer. Det visar att vi gör rätt, säger Bäckmans vd Mats Blåder enligt pressmeddelandet.

Utrustningen har noga anpassats efter kundens produktion och övriga önskemål.

Meritor Lindesberg tillverkar fram- och bakaxlar till tunga och medeltunga fordon. En så hög andel som 90 procent av produktionen går till Volvos lastbilar och bussar vid fabrikerna i Gent och Göteborg.

En ökad orderingång och en allmänt stark konjunktur har lett till att man nu anställer ett 40-tal personer. Antalet medarbetare i Lindesberg kommer därmed att gå över 1 000 personer.

Bäckman Blästermaskiner grundades 1939. De är en tillverkare av industriell blästerutrustning och sysselsätter 20 medarbetare.

Bland annat tillverkar de slungrensmaskiner och friblästerhallar med tillhörande dammfilterlösningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078