23948sdkhjf

Utveckling av verktyg allt viktigare för AP&T

Företaget har under de senaste åren arbetat med att utveckla sitt erbjudande av verktygslösningar för presshärdning av fordonskomponenter.
Det här har väckt ett stort intresse båda bland befintliga och nya kunder och även genererat flera viktiga affärer för Ulricehamnsföretaget.

– Våra kunder ställer mycket höga kvalitetskrav, både på själva verktygen och på det resultat de genererar. Genom att lägga stora resurser på avancerad simulering och tester kan vi tidigt säkerställa att de färdigtillverkade delarna får exakt den geometri och kvalitet som kunden eftersträvar, samtidigt som ledtiderna kortas, säger Johan Melander, produktchef för Tooling vid företaget, enligt ett pressmeddelande.

En kund som har valt att samarbeta med AP&T på verktygsområdet är Metalsa som är underleverantör till flera stora biltillverkare.

– 2016 köpte Metalsa i Mexiko en komplett presshärdningslinje inklusive verktyg av oss. Därefter har vi fått flera order på ytterligare verktyg av dem. Samtidigt har ett flertal andra nya kunder visat stort intresse för våra lösningar, säger Johan Melander.

AP&T tillverkar produktionssystem, automation, pressar och verktyg till företag som producerar formade metalldetaljer.

Företaget finns representerat med försäljning i Europa, Asien, Nordamerika och Sydamerika.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093