23948sdkhjf

"Efterfrågan är otroligt stark"

Parsgruppen i Linköping slår till rejält och gör tre maskininvesteringar på en gång.
– Det är ett otroligt drag i verksamheten nu och har tagit fart ytterligare i början av det här året. Det är ännu starkare än det var på toppen 2007-2008. När vi pratar med kunder som Volvo, Epiroc och Komatsu så planerar de för ytterligare volymökningar med fem till tio procent 2019, säger företagets vd Johan Axelsson till Metal Supply.

Företaget står på tre ben.

ABL Construction Equipment utvecklar och tillverkar redskap till entreprenadmaskiner. ACAB tillverkar med fokus på avancerad svetsning, bearbetning och kontroll. BTT gör plåtkonstruktioner i tunn- och mediumplåt

BTT har investerat i en AMAD HG-ATC kantpress. Den har automatisk verktygsväxling vilket minimerar ställtiden. Leverans sker i juli.

– Det är viktigt att få ned ställtiderna eftersom serierna generellt blir allt kortare, säger Johan Axelsson.

Till ACAB har företaget utökat sin avdelning för robotsvets med svetsrobot nummer sex och sju. Till utrustningen finns ett FMS-system med 60 pallplatser. Tanken är att möjliggöra obemannad körning under flera skift.

– Till att börja med kör vi ett obemannat skift nattetid. Men det finns potential till mer på längre sikt, säger Johan Axelsson till Metal Supply.

Till sist har ACAB också förfinat sina metoder för mätning och kontroll. I det fallet handlar det om en investering i en ny 7-axlig mätarm med skanner från Nikon.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064