23948sdkhjf

Nu börjar plåtindustrin ana en ljusning 

Efter några månader av permitteringar och varsel i coronakrisens spår börjar nu plåtindustrin se en positivism i branschen.

Kisaföretaget BTT plåt är ett företag som märker av att Volvo kommit igång igen och de får snarare in fler ordrar från Epiroc nu än innan krisen. Efterfrågan på maskiner från till exempel Broddson i Motala fortsätter också. Det börjar lätta.

Läs också: Positivt resultat när ITAB investerar i panelbockning

För det var ju så att företaget tvingades varsla 25 medarbetare i mars. Samtidigt ansökte man om korttidspermittering för personalen på 65 personer.

Nu hoppas företaget att de kan häva permitteringen i juni och att varslen inte blir av. 

Johan Axelsson är vd för Pars Plåtgruppen AB där förutom BTT även ABL Construction Equipment och ACAB ingår.

Hur ser sommaren ut just nu i förhållande till tidigare år?

Läs också: Rotage och Plåtmodul investerar i nya maskiner

- Under april och maj har volymerna varit halverade jämfört med ett normalt år, men prognoserna för juni och juli har justerats uppåt under de senaste veckorna och vi bedömer att sommarmånaderna kommer att innebära att vår försäljning uppgår till cirka 70 procent av normal volym, säger han till Metal supply.

Vad skulle kunna göra att det blir ett bakslag för er?

- Jag bedömer att volymerna under juni och juli är relativt stabila och ett bakslag lär inte förekomma under denna period, undantaget skulle vara om någon av våra kunder  till exempel skulle få komponentbrist på grund av att någon annan leverantör inte skulle kunna leverera. 

Hur ser ni på framtiden?

- Med tanke på rådande omständigheter så ser jag ändå ljust på framtiden. Vi har flera nya projekt på gång till våra kunder och några nya produkter som snart är redo för lansering. Som vi bedömer situationen just nu så kommer vi inte behöva göra några större neddragningar av personalstyrkan vilket så klart känns bra. Vår kompetenta personal är en viktig förutsättning för att vi ska kunna fortsätta leverera värde till våra kunder och ägare, avslutar Johan Axelsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094