23948sdkhjf

Familjeföretaget får nya ägare

Skeppshults Press & Svets köps upp av lokala entreprenörer.
Skeppshult har 65 medarbetare och omsätter 160 miljoner kronor. Företaget är specialiserat inom tre affärsområden.

Under namnet Skeppshultstegen utvecklar, tillverkar och säljer de stegprodukter som levereras till industrier och byggvaruhus i hela Norden. Affärsområdet Skeppshult Service erbjuder hyrköp samt service och utbildning. Inom Skeppshult Supply arbetar de som en systemleverantör, främst i Europa, till bland annat vitvaru-, bil- och möbelindustrin.

Produktionsanläggningar finns i Skeppshult och Hjo.

Lennart och Amanda Ohlsson, som har varit ägare sedan 1974 överlåter företaget till de lokala entreprenörerna Kenneth Lundahl och Fredrik Hall.

– Valet att lämna över stafettpinnen till Fredrik och Kenneth var väldigt naturligt, säger Lennart Ohlsson enligt ett pressmeddelande.

Skeppshult har med tiden utvecklats alltmer mot att bli en legotillverkare inriktad mot pressning, rullformning och svetsning. Kunderna finns främst i Sverige och övriga delar av Norden.

Företaget kommer att drivas vidare med den lokala ledning som finns i dag. De nya ägarna kommer att ta plats i styrelsen och även leda företagets strategiska utveckling.

– Vi är glada över att få förtroendet att fortsätta driva och utveckla Skeppshults Press och Svets. Det finns både utmaningar och möjligheter i bolaget, där vi tror vi kan tillföra kompetens och resurser som skapar tillväxt och resultat, säger Fredrik Hall enligt pressmeddelandet.

Lundahl & Hall grundades 2010 av Kenneth Lundahl och Fredrik Hall. Dessa har tillsammans utvecklat en privatägd industrigrupp där nu alltså även Skeppshults Press och Svets ingår. Därutöver består gruppen även av Plast Orion och Smålandsinredningar. Koncernen omsätter 400 miljoner kronor och sysselsätter drygt 160 personer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08