23948sdkhjf

Transpo Konstruktion i Älmhult får ny ägare

Köpare är företaget Alfing som har arbetat med legotillverkning i omkring 50 år.
Alfing köper Transpo Konstruktion, enligt ett pressmeddelande.

Båda företagen är verksamma i småländska Älmhult.

Det förvärvade företaget har i över 60 års tid levererat avancerade komponenter i stål och metall.

Köparen Alfing har samtidigt arbetat med legotillverkning i omkring 50 år. Företaget utför rörlaserskärning, planlaserskärning, stansning, formning och automatstansning.

De tillhandahåller även pulverlackering, montering och lagerhållning. Företaget tillverkar bland annat stolar till aulor och idrottsanläggningar. De gör även bord, bänkar, papperskorgar med mera för utomhusbruk under varumärket Soma. Vidare tillverkar de Terri Skogsmaskiner som finns som skördare, skotare och kombi.

Alfing har en klart uttalad strategi för tillväxt vilket ska ske både organiskt och genom förvärv. Transpo Konstruktion kommer att utgöra en signifikant del av företaget. Den köpta verksamheten kommer att vara intakt efter transaktionen.

Koncernen har i och med detta 130 medarbetare och beräknas omsätta omkring 200 miljoner kronor.

– Förvärvet är en viktig del av Alfings tillväxtstrategi. Transpo är ett väletablerat företag som har investerar kraftfullt i en modern och ändamålsenlig maskinpark. De har dessutom en mycket kompetent personalstyrka. Våra verksamheter kompletterar varandra väldigt väl och genom förvärvet kommer vi lättare att kunna möta de högre kvar som våra kunder ställer och vi kan även åta oss större uppdrag än vi har kunnat tidigare, säger Alfings vd Hans Johansson enligt ett pressmeddelande.

Säljare är Transpo Invest som har ägt företaget sedan 1981.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.156