23948sdkhjf

Industripartnern tar flera nya affärer

Mekanotjänst i Järvsö gör en av de största investeringarna i företagets historia och skapar förutsättningar för 15 nya arbetstillfällen.
Bakgrunden är alltså att de har tagit hem flera nya affärer. De investerar därför i en ny stansmaskin till sin plåtavdelning.

– Det här kommer att minska bearbetningstiderna och genomloppstiderna, vilket i sin tur kommer öka kapaciteten i produktionen. Vi har flera nya kontrakt och en stark position inom tunnplåtsbearbetning i dag, och vi bedömer att investeringen kommer att öka vår konkurrenskraft och därmed beläggningen ytterligare, säger företagets vd Jens Christensen enligt ett pressmeddelande.

Investeringen beskrivs som ett första steg i planerade satsningar i tunnplåtsverksamheten. Tanken är att öka kapaciteten och konkurrenskraften vilket ska innebära en ökad tillväxt i Järvsö.

Det handlar om maskinen TruPunch 5000 från den tyska tillverkaren Trumpf som de tar in. Den möjliggör bland annat ökad effektivitet och grad av automation.

Att de ökar produktionen inom stansningen innebär även ett ytterligare kapacitetsbehov inom kantpressning, svetsning och skärande bearbetning. Även dessa områden ingår i den planerade helhetssatsningen och fler investeringar är därför att vänta.

– Detta är en av de största investeringarna i företagets historia sedan starten 1976. Det är glädjande att få vara en del av det här – investeringen kommer att göra Mekanotjänst till en marknadsledande aktör inom tunnplåtsbearbetning av små till medelstora serier, säger Jens Christensen vidare.

Maskinen installeras till sommaren och tas i drift i augusti. Med hjälp av satsningen skapas förutsättningar för en ökad kapacitet och upp till 15 nya arbetstillfällen i Järvsö.

Mekanotjänst verkar som en samarbetspartner till industriföretag. Företaget tillverkar mekanik vilket omfattar laserskärning, skärande bearbetning, rörbearbetning och montering av avancerade produktsystem.

Deras samarbetspartners är verksamma i flera olika branscher som till exempel maskintillverkning, verkstadsindustri, elektronik och medicinteknik.

Mekanotjänst har 130 medarbetare och omsätter 200 miljoner kronor. Produktionsenheter finns i Järvsö och Ljusdal samt i estniska Tartu.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109