23948sdkhjf

Dubbel investering

Garantell i Värnamo köper in både en fiberlaser och en automatisk kantpress.
Det familjeägda företaget utvecklar och tillverkar nätväggar som skeppas ut över hela Europa. Bland produkterna finns maskinskydd, lager- och industriväggar, näthyllplan och förrådsväggar.

Att valet föll på just Salvagninis maskiner L3-30 2kW fiberlaser och B3 ATA 135/3000 kantpress var bland annat att de lätt gick att integrera i det befintliga affärssystemet, enligt ett pressmeddelande.

Många kunder vill själv designa sin produkt och få den tillverkad till ett färdigt kit. Det kräver att maskinparken kan ställa om sig mellan 50 till 100 gånger under samma skift då allt tillverkas i enstyckstillverkning direkt kopplat mot kundorder. Salvagnini klarar den här omställningen på bara ett par sekunder.

B3 ATA behöver heller inte kompletteras med fler kantpressverktyg. Med vinkelmätningsfunktionen AMS går att det att kontrollera så att varje detalj blir rätt varje gång.

En fördel med L3-30 2 kW är skärhuvudet "Dry Cooling Head". Det behövs ingen gas för att kyla linsen. Det sparar mycket pengar och förlänger framförallt livslängden på linsen då en stor risk är att gas skapar föroreningar.

Maskinerna installerades i slutet av förra året.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126