23948sdkhjf

Swedecote storsatsar i Hillerstorp

Företaget installerar en helautomatisk maskin för elektrolytisk ytbehandling.
Swedecote drar alltså upp takten i sin "nya" fabrik i Hillerstorp i Gnosjö kommun.

Företaget installerar en högproducerande helautomatisk zink-nickel trum-maskin. Totalt investeras omkring 15 miljoner kronor i vad som är en av de största satsningarna i branschen på tio år.

Maskinen beräknas vara i uppstart under maj.

– Denna satsning ligger helt i linje med bolagets strategi att vara en komplett leverantör och förstahandsvalet för våra kunder inom elektrolytisk ytbehandling. Med det slutna reningsverket så skapar vi en hållbar miljömässig produktion vilket vi är stolta över. I lokalerna kommer vi också att erbjuda våra kunder lagerhållning, montering, direktleverans samt EDI vilket gör oss till den kompletta leverantören, säger företagets operative chef Jan Malmquist, till Metal Supply.

Investeringen innebär en ökad kapacitet på cirka 5 000 ton per år med fokus mot framförallt fordonsbranschen men även andra branscher där det är höga krav på korrosionsskydd.

Maskinen är även förberedd för att möta framtida krav vad gäller teknik och process då kraven vad gäller miljö- och kvalitetskrav hela tiden ökar.

Det handlar om en maskin som är en dubbeltrumma med automatisk in och utlastning med ett tillhörande helt slutet reningsverk. Det innebär noll utsläpp i närområdet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11