23948sdkhjf

Swegon tar hem stororder

Ventilationsföretaget ska leverera energieffektiva lösningar till den spanska banken BBVA:s nya huvudkontor .
Den spanska banken BBVA kommer att utrusta sitt innovativa och uthålliga huvudkontorskomplex i Madrid med en energieffektiv lösning från Swegon, för att ge personalen hälsosamt och komfortabelt inomhusklimat.

Byggnaden
Den spanska banken BBVA:s nya huvudkontor kommer att LEED Gold-certifieras (Leadership in Energy & Environmental Design) och är redan ett internationellt paradigm för miljövänligt och uthålligt höghusbyggande.

Projektet beräknas ge 30 % lägre energibehov, 35 % mindre utsläpp av växthusgaser, 30 till 50 % minskad vattenförbrukning och 70 % lägre behov av avfallshantering.

Inomhusklimatet
Genom att föreslå sina roterande värmeväxlare, integrerade reglersystem och avancerad komfortmodulteknik spelar Swegon en viktig roll för BBA-komplexets miljömålsättning.

Swegon kommer att förse BBVA-komplexet med 7500 PARASOL komfortmoduler och 50 GOLD luftbehandlingsaggregat.

- Swegon är en stor internationell aktör som övertygat oss, med sin kompetenta och trovärdiga organisation här i Spanien, med stor erfarenhet och serviceinriktade resurser vid tillverkningsanläggningarna i Sverige, och med sin professionella hantering
av verksamheten i Västeuropa, säger Luis Gutiérrez de Cabiedes, ansvarig för installation, underhåll och hållbar utveckling hos BBVA i ett pressmeddelande.

Ambitiösa expansionsplaner
På sex år har det svenska företaget nästan trefaldigat sin omsättning till 280 miljoner EUR - men Swegon tänker inte nöja sig med det.

- Vi har ambitiösa expansionsplaner, stabila och stödjande ägare och en organisation med oerhört kompetenta och engagerade medarbetare," säger Trevor Young, chef för Swegons affärsområde Västeuropa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.14