23948sdkhjf

Swegon tar ett första kliv in i världen av fossilfritt stål

Swegon presenterar den första produkten tillverkad med koldioxidreducerat stål, ventilationsaggregatet GOLD RX.

Ståltillverkning är både energi- och resurskrävande. Ventilationsaggregat består av en stor andel stål och genom att byta ut traditionellt stål mot stål med lägre klimatavtryck kan klimatavtrycket minska. Det skriver Swegon i ett pressmeddelande.

Den första leveransen av XCarb RRP (Recycled and renewably produced) Magnelis från ståltillverkaren ArcelorMittal kom i januari. Då till Kvänumfabriken där Swegon tillverkar ventilationsaggregat.

XCarb RRP Magnelis-stålet har cirka 70 procent lägre koldioxidavtryck än traditionellt tillverkat stål. Enligt ståltillverkaren själv består stålet främst av återvunnet stål och är tillverkat med 100 procent förnyelsebar energi.

– Vi är mycket glada över att nu fasa in koldioxidreducerat stål i våra stora ventilationsaggregat. Vi måste alla bidra till att minska vårt klimatavtryck och genom denna omställning så minskar vi inte bara vår eget, utan även våra kunders, säger Robert Siverby, Supply Chain Director i pressmeddelandet.

Nu är det första konceptaggregatet tillverkat och med det vill Swegon succesivt införa det koldioxidreducerade stålet löpande i produktionen. Start blir under andra kvartalet i år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125