23948sdkhjf

Swegon tar ett första kliv in i världen av fossilfritt stål

Swegon presenterar den första produkten tillverkad med koldioxidreducerat stål, ventilationsaggregatet GOLD RX.

Ståltillverkning är både energi- och resurskrävande. Ventilationsaggregat består av en stor andel stål och genom att byta ut traditionellt stål mot stål med lägre klimatavtryck kan klimatavtrycket minska. Det skriver Swegon i ett pressmeddelande.

Den första leveransen av XCarb RRP (Recycled and renewably produced) Magnelis från ståltillverkaren ArcelorMittal kom i januari. Då till Kvänumfabriken där Swegon tillverkar ventilationsaggregat.

XCarb RRP Magnelis-stålet har cirka 70 procent lägre koldioxidavtryck än traditionellt tillverkat stål. Enligt ståltillverkaren själv består stålet främst av återvunnet stål och är tillverkat med 100 procent förnyelsebar energi.

– Vi är mycket glada över att nu fasa in koldioxidreducerat stål i våra stora ventilationsaggregat. Vi måste alla bidra till att minska vårt klimatavtryck och genom denna omställning så minskar vi inte bara vår eget, utan även våra kunders, säger Robert Siverby, Supply Chain Director i pressmeddelandet.

Nu är det första konceptaggregatet tillverkat och med det vill Swegon succesivt införa det koldioxidreducerade stålet löpande i produktionen. Start blir under andra kvartalet i år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Hydro tillverkar första byggsystemet av 100 procent återvunnet aluminium
Priset på batterimetaller sjunker
Tävlingen ska få unga intresserade av plåtslageri
RobotCenter Laxå levererar till Frankrike
Underskott på zinkmarknaden
SSAB och Stålgross för fossilfri framtid
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.172